Sebastian Burduja explică întrevederea cu Klaus Iohannis, după acuzaţiile lansate de Ciolacu şi Piedone: „Şi deciziile preşedintelui pot fi influenţate”

Sebastian Burduja a recunoscut marţi, în direct la România TV, că a avut în aceeaşi zi o întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după ce maşina sa de campanie a fost surprinsă intrând şi ieşind din incinta Administraţiei Prezidenţiale.
Mircea Filipescu
29 mai 2024, 22:44
Sebastian Burduja explică întrevederea cu Klaus Iohannis, după acuzaţiile lansate de Ciolacu şi Piedone:

Premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD, a declarat miercuri, întrebat în legătură cu faptul că Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis, că fiecare candidat face ce doreşte, menţionând că şeful statului „de 10 ani s-a implicat în politică”.

„Nu ştiu, nu ştiu nici ştirile şi fiecare candidat face ce doreşte. Dânsul se vede cu cine doreşte”, a spus Marcel Ciolacu, întrebat cum vede, ca lider al coaliţiei de guvernare, că, în campanie electorală, Sebastian Burduja s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, întrebat dacă preşedintele ţării ar trebui să se implice în politică, Ciolacu a spus: „Nu, dar de ce nu i-aţi spus preşedintelui României când s-a implicat. De 10 ani chiar nu l-aţi prins? Pentru că de 10 ani s-a implicat în politică”.

Burduja susține că la întâlnirea cu Iohannis de la Palatul Cotroceni nu au fost discutate teme politice, ci chestiuni ce țin de sistemul energetic al României.

„Sunt subiecte care țin de calcule geostrategice, pe care le discut periodic. Nu e prima întâlnire de acest fel. În perioada campaniei față în față nu ne-am văzut, aceasta a fost prima întâlnire.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, declaraţie vehementă pe tema dosarului generalilor SRI Coldea şi Dumbravă: „Dacă cineva fură în România sau comite infracţiuni nu poate fi anchetat?”

I-am spus că la finalul campaniei îmi doresc să își păstreze opinia, că sunt un candidat redutabil.

De regulă vorbesc cu premierul. Și președintele are un rol. Am fost în mai multe vizite externe cu dl președinte.

E opinia premierului Marcel Ciolacu. Eu pot să constat că în această întâlnire am discutat chestiuni constituționale, pentru că și deciziile domnei sale, a președintelui, pot fi influențate”, a spus Burduja, la postul Digi 24.

O altă acuzaţie la adresa candidatului PNL la Primăria Capitalei a venit din partea lui Cristian Popescu Piedone, care a declarat miercuri, la Antena 3, că în opinia sa președintele Klaus Iohannis l-a chemat la Cotroceni pe candidatul PNL la Primăria  Capitalei, Sebastian Burduja, pentru a-i cere să se retragă din cursă, asigurând astfel victoria lui Nicuşor Dan.

Citeşte şi: EXCLUSIV Nicuşor Dan, despre sistemul de termoficare din Bucureşti: „Avem 1.000 de kilometri de magistrale mari, din care, acum, 220 de kilometri sunt înlocuite, iar în patru ani vom ajunge la 500 de kilometri”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'