Sebastian Burduja îl provoacă la duel pe Nicuşor Dan: „Vrei să o baţi pe Firea? Trebuie să mă baţi mai întâi pe mine!”

Liderul PNL Bucureşti, ministrul Sebastian Burduja, a declarat că îşi asumă candidatura la Primăria Capitalei, el precizând că este în fişa postului său, după ce a preluat şefia organizaţiei PNL Bucureşti. ”I-am spus public domnului Nicuşor Dan: Vrei să o baţi pe Firea? Trebuie să mă baţi mai întâi pe mine. Haide să facem alegeri primare. Nu mi-a răspuns”, a mai spus Burduja.
Filip Stan
24 ian. 2024, 21:23
Sebastian Burduja îl provoacă la duel pe Nicuşor Dan:

Sebastian Burduja, liderul PNL Bucureşti, a declarat miercuri că urmează ca în perioada următoare să îi întrebe şi pe bucureşteni, foarte direct, dacă mai merită Nicuşor susţinerea PNL pentru un al doilea mandat. ”Vom face un sondaj public, în care toţi se vor putea pronunţa”, a precizat el, arătând că şi la nivelul PNL vor avea o evaluare finală în perioada următoare privind mandatul primarului Capitalei.

EXCLUSIV | Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, despre facturile bucureștenilor în plină iarnă: ”Nicușor Dan are datorie de 700 de milioane de lei către Elcen”

”Suntem în plin proces de evaluare pentru mandatul actual al domnului Nicuşor, ce a făcut până acum şi se împlineşte în curând un an de când PNL i-a lăsat un decalog, 10 subiecte domnului Nicuşor. Dânsul a răspuns după şase luni, a răspuns în ultima zi, i-am parcurs răspunsul, îl evaluez, împreună cu colegii mei, eu nu sunt convins dar vom avea o evaluare finală în perioada următoare”, a declarat Sebastian Burduja în emisiunea România Politică de la Prima News.

”Vă spun un lucru în premieră, că o să îi întrebăm şi pe bucureşteni, foarte direct, mai merită Nicuşor susţinerea PNL pentru un al doilea mandat? Vom face un sondaj public, în care toţi se vor putea pronunţa”, a precizat Burduja.

El a precizat că această campanie va începe zilele următoare. Liderul PNL Bucureşti a precizat că ”nu i se pare că Bucureştiul arată pe cât de bine ar trebui să arate”, precizând că PIB-ul Bucureştiului este peste multe Capitale europene, dar ”avem o administraţie foarte proastă”.

Sebastian Burduja spune că îşi asumă candidatura la Primăria Capitalei

”E în fişa postului, pentru fiecare preşedinte de filială, să fie candidat la cea mai importantă funcţie din circumscripţia respectivă, în cazul Bucureştiului Primăria Generală. Când eşti preşedinte de filială trebuie să îţi asumi şi nu ai o asumare mai important decât să dai ochi în ochi cu electoratul, să îi ceri votul, să îi ceri încrederea şi să demonstrezi că poţi să câştigi sau să ai un rezultat foarte bun”, a spus liderul PNL Bucureşti, în emisiunea România Politică de la Prima News, întrebat dacă va candida din partea PNL la Primăria Capitalei.

Sebastian Burduja a afirmat că o să îşi facă în continuare treaba ca ministrul al Energiei şi lider al PNL Bucureşti şi a precizat că este expert în dezvoltare urbană.

Despre candidaturile pentru sectoare, Sebastian Burduja a declarant că PNL a decis în forurile de conducere că ”vor merge prin noi înşine”, cee ace înseamnă că vor avea candidaţi la toate sectoarele şi binenţeles la Capitală.

Despre afirmaţia lui Nicuşor Dan că, printr-o candidatură a PNL, liberalii îi fac caou Gabrielei Firea mandatul de primar, Burduja a precizat că într-o democraţie, trebuie să câştige cel mai bun.

Nicuşor Dan visează la un nou mandat la PMB şi acţionează ca Lăpuşneanu: „Negociez cu toate partidele de dreapta”
”Chiar dacă avem un primar în funcţie, el nu este un monarh în funcţie, nu este implicit candidatul dreptei”, a spus Burduja, precizând că nu este de acord ”cu acest narativ care este foarte ieftin”.

Potrivit lui Burduja, discuţia ar trebui să fie despre proiecte şi despre cee ace vor să facă pentru bucureşteni. ”I-am spus şi public domnului Nicuşor Dan: Vrei să o baţi pe Firea? Trebuie să mă baţi mai întâi pe mine. Haide să facem alegeri primare pe partea de dreapta, nu am nicio problemă”, a spus el.

Burduja a precizat că astfel de alegeri primare se fac în toate democraţiile avansate. ”Eu consider că Bucureştiul a avut parte, patru ani de zile, sub administraţia Firea, de o administraţie incapabilă şi cu tot felul de conexiuni, de caracatiţe şi tot ce s-a spus şi apoi am avut parte de încă trei ani de blocaje, din păcate, de un oraş care nu arată mai bine şi că este nevoie de aceasta a treia cale, liberal, aşa cum liberalii au demonstrat”, a subliniat Burduja.

Liderul PNL Bucureşti a mai spus că Nicuşor Dan nu i-a răspuns la această provocare pentru alegeri primare.

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
Și-a modificat CNP-ul la 14 ani, ca să poată lucra: ”Construiam ceva, când puteam să bat mingea!”
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Adio șezlonguri! Turismul din Grecia se schimbă radical
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia basarabeană! Declarațiile făcute de rudele presupusului criminal
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Premiul Marcel Ciolacu despre deficitul bugetar și necesitatea investițiilor
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!