„Pentru ca sunt deputat în Parlamentul României, simt ca trebuie sa lupt cu ceea ce se intampla si va spun ca abuzurile impotriva unui cetatean nu pot fi tolerate de către societate, de către Parlament , de către Partidele politice. Şi mai vreau să vă spun că azi mi-am dat seama ca tot acest dosar este doar o etapă, un pas în ceea ce mi s-a intamplat in ultimele 2 saptamani, respectiv presiuni constante, continue, discuţii, întâlniri, intrebari, luari la rost, amenintari care vizau demisia primului ministru Victor Ponta. Nu il pot influenta pe primul ministru Ponta sa isi dea demisia atunci cand doresc procurorii. Nu am această influenţă asupra primului ministru al României chiar dacă dânşii cred asta”, spunea Sebastian Ghiţă, conform România TV.
„Am interdictie sa vorbesc cu dnul Victor Ponta. Nu o inteleg, am citit cu mare atenţie acuzele, nu ştiu care este justificarea. Nu scrie absolut deloc care este justificare pentru care eu nu pot vorbi cu Victor Ponta. De aceea această chestiune ma face sa cred ca e un dosar politic, nu al meu, ci că este un dosar politic ce vizeaza daramarea acestui guvern si convingerea lui Victor Ponta că dacă nu-şi dă demisia când vor aceşti oameni , mama , cumnatul, fratele, sora altcineva din familie, prietenii, vor plăti. Astăzi a venit rândul meu şi al familiei şi al prietenilor mei să plătim”.
Citeşte şI: Sebastian Ghiţă, dezvăluiri despre dosarul de la DNA: Mi-au spus „toarnă-l pe Ponta”. Nu am cu ce să-l torn
„Ceea ce se întâmplă practic e groaznic. Iar decizia mea, indiferent că Victor Ponta sau Traian Băsescu sau alte persoane din statul român mă vor urma, decizia mea este să fac o plangere procurorului general al României. Toată această nenorocire care se abate asupra României trebuie sa se opreasca. Cel chemat să facă acest lucru de către care societate este procurorul general al României. Voi depune această plângere impotriva oamenilor care astăzi cred ca vor reusi o lovitura de stat in Romania. Sau o lovitură de palat”
„Miza este foarte simplă, v-am spus-o. De două săptămâni politicienii, oamenii din servicii şi procurorii îmi tot atrag atentia ca voi avea mari probleme daca Ponta nu isi da demisia”.
„Se intentioneaza aplicarea unor interdictii pentru Parlamentul României şi pentru parlamentari. Şi pentru premier? Da, păi este parlamentar. Aceasta chestiune se numeste tentativa de lovitura de stat.
Citeşte şi: DNA, Parchetul General şi SRI, primele REACŢII după dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă
Astăzi chestiunea priveste această presiune facuta asupra mea, asupra familiei lui Victor Ponta, asupra celorlalţi din anturaj, asupra familiei mele. I-au pus sechestru si conturilor mamei. Puteţi să înţelegeţi acest lucru? Cu greu mi-au dat voie sa vorbesc cu fratele meu si cu maica-mea, locuind in aceeaşi curte cu cumnatul meu procurorul n-a găsit de cuviinţă să elimine această măsură. I-am spus , domle, locuim în aceeaşi curte. Data trecută i-a interzis lui Mircea Cosma să vorbească cu Vlad Cosma , adică tatălui cu fiul. Nu credeţi că putem elimina aceste absurdităţi? L-am întrebat, domle, nu crezi că îţi baţi joc de mine?
Eu cred ca nimeni nu e mai presus de lege. Nici macar DNA. Nici măcar prietenii mei de acolo, nici măcar prietenii mei din servicii. Nimeni nu este mai presus de lege, iar incercarile lor de a mă presa pe mine să-l conving, să-l denunţ, nu stiu ce vor sa ii fac domnului Ponta astăzi. Dar toate aceste lucruri sunt un abuz incalificabil.
Nu am cunostinta de lucruri rele pe care le-a facut Victor Ponta. Am cunoştinţă ca a scos Hidroelectrica din insolvenţă şi din ghearele unora care furau sute de milioane. Nu i-am văzut pedepsiţi. Am cunoştinţă că a trimis sute de rapoarte ale corpului de control la DNA. Nu le-am văzut utilizate. Am cunoştinţă că a oprit jaful de la ANAF şi furtul de TVA în ţara asta, am cunoştinţă că a oprit pe cei care furau cu retrocedările sute de milioane. Astea sunt lucrurile pe care le ştiu eu despre Victor Ponta şi pe care vi le pot spune.
Citeşte şi: Sebastian Ghiţă dezvăluie corespondenţa cu şefa DNA. Ce îi scria Laura Codruţa Kovesi fostului deputat
Dosar la 21 de ani
Mie mi-au facut dosar la 21 ani şi m-au tarat 15 ani prin tribunale prin tot felul de situaţii. V-aţi gândit vreodată că oamenii ăştia m-au ţinut 15 ani pentru ca nu au avut probe? De şase ori am cerut ca acel dosar sa se judece mai repede. Nu stiu ce au vrut procurorii sa faca. Pot sa faca orice cu oricare dintre noi. Mâine dacă o rudă a vreunuia dintre noi are o problemă la Medgidia sau are o firmă cu evaziune fiscală s-ar putea să ne trezim cu sechestru pe conturi noi, alţii. Nu înţelegeţi că au pus sechestru pe conturile unor persoane pe care nu le-am întâlnit în viaţa mea.
Am vandut un numar de societati comerciale, eu, Sebastian Ghiţă am platit impozite statului roman, acele societati valorau zeci de milioane de euro, am platit impozite, am incasat aceşti bani la mine in cont, i-am declarat statului român şi acei bani sunt curati, sunt banii mei şi nu pot fi astăzi acuzat ca au ajuns la mine în cont într-un fel nelegal, din spalare bani, infractiuni, coruptie din orice alte lucruri.
Acei bani, am contracte, dovezi şi impozite plătite statului român ca sunt ai mei. De aceea acuzele sunt cât se poate de trase de par si nelalocul lor.
Nu am discutat despre ceea ce fac procurorii pana când n-am văzut că înainte să-mi prezinte acuzaţiile sau să mă întrebe ceva trimit stenograme in presa. Eu stiu de pe ce mailuri sunt trimise acele stenograme si o sa vi le prezint. O sa vedeti pentru prima dată cum se dau mailuri nu numai ziaristilor, ci si adversarilor politici, şi celorlalte parti din dosare, nu mi se pare normal ce se întâmplă.
Cred că de la un anumit moment încolo, anumite persoane au primit tehnica de la procurori şi în momentul în care s-au arătat dispuşi să colaboreze cu procurorii, au fabricat probe. Au vorbit intenţionat aceste lucruri. Încă o dată vă spun, acele persoane nu ma cunosc, nu s-au intalnit cu mine, n-au vorbit niciodata cu mine.
E momentul sa le spunem procurorilor ca atunci cand fabrica probe acestea sunt infractiuni. E momentul să le spunem că trebuie să fie foarte scrupuloşi cu ceea ce fac în vieţile oamenilor , că au o putere foarte mare în societate , dacă nu vrem să ne întoarcem la societatea lui Nicolae Ceauşescu şi a Securităţii.
Şi sper o dată pentru totdeauna ca procesele sa nu mai fie aranjate si masluite şi dirijate catre anumiti judecatori. Sper ca judecatorii sa nu se mai intalneasca cu procurorii aşa cum nouă politicienilor ne cer să evităm să ne întâlnim cu oameni de afaceri şi cu funcţionari aşa cred că judecătorii ar trebui să evite să se mai vadă cu procurori, să se vadă cu oameni din servicii.
Sunt una dintre persoanele in momentul in care la Hidroelectrica se furau sute de milioane de euro, la ANAF Blejnar fura sute de milioane de euro, cand domnul Stelian Gheorghe umbla cu sacosele cu câte un milion de euro prin Bucuresti am luptat contra acestui sistem. Din păcate, aşa cum vedeţi, rând pe rând toţi cei care au reuşit să întoarcă 10 ani de hoţie şi de furt din România sunt impinsi intr-o parte. Crin Antonescu nu mai e, Ponta e operat in Turcia, USL nu mai există, mulţi dintre cei care am întors frontul atunci şi ne-am opus retrocedărilor , hoţiilor de la ANAF, furturilor de TVA , nu i-am văzut plătind pe oamenii ăia. Vad ca platim noi, cei care acum 2-3 ani am reusit sa rasturnam Guvernul Ungureanu. Asta este. Sunt alegerile domnului Klaus Iohannis, oamenii din România au votat, îşi asumă o responsabilitate , sigur că va fi greu. Ne vor prigoni, chinui si ne vor baga in puscarii.
O parte din dosar vizeaza alegerile prezidentiale. Nu imi cer scuze şi nu îmi pare rau ca PSD, Victor Ponta, eu, mulţi alţii, am incercat sa obtinem increderea electoratului pentru funcţia de preşedinte al României. Am pierdut aceste alegeri prezidenţiale si trebuie sa oprim o dată această regula ca dupa ce se pierd nişte alegeri ceilalţi sunt distruşi, umiliţi, tarati prin procuraturi, li se ameninţă familiile, li se sechestrează firmele lor, ale familiei, ale prietenilor, li se fac perchezitii mamelor etc. Este o chestiune groaznica si cred ca trebuie sa luptam contra ei toţi, eu unul o să o fac.
Va mai spun inca un lucru care mi se pare deja ilegal. Şi acel lucru se numeste interzicerea de catre un procuror unui ales in functie sa isi exercite aceasta atributie. Ăsta este un test al societatii. Trebuie sa intelegem ca parlamentarii Romaniei, oricat de corupţi, răi şi hoţi, oricât de urat ii arata procurorii, parlamentarii României totusi sunt alesii oamenilor.
Şi sa interzici unui ales sa mearga in Parlament este un atentat la democratie. I-am spus procurorului ca face teste si nu cred ca trebuie sa fiu nici eu , nici alt parlamentar, cobaiul unui procuror pt ca ICCJ sa decida dacă parlamentarii pot merge in parlament sau nu.
Mâine o sa constituie din 50 de parlamentari sau din 100 un grup infractional organizat si un procuror, ca asa ni s-a zis ca sunt superindependenti şi orice procuror din orice loc din ţară, dacă se hotărăşte , are un denunt pentru ca astăzi în acest dosar sunt o mulţime de martori sub acoperire care declara ce vor procurorii, şi îmi asum ceea ce spun, o să vedeţi dosarul, si mâine o să ne trezim ca 100 de parlamentari sunt chemati si li se interzice sa mearga in parlament.
N-avem aceeaşi părere, unii dintre noi. Regula în societate nu e atunci când un partid sau nişte parlamentari au o părere cei care au în mână serviciile şi procuratura îi arestează ca să le închidă gura. Cred ca trebuie sa discutam, cred că trebuie sa dezbatem, cred că trebuie să vedem ce facem daca un procuror ia 50%+1 din numărul de membri din Parlament si le interzice să meargă în Parlament. Daca toleram, acceptăm astfel de ineptii, astfel de lovituri date democraţiei credeţi că ne va fi bine?
Asta trebuie să ştie orice cetăţean, că aceşti procurori nu sunt nişte semizei şi nu sunt deasupra legii. Iar astăzi incearca sa se puna deasupra Parlamentului, deasupra drepturilor cetăţenilor şi deasupra legii. Oamenii astia trebuie opriti cu orice preţ, chiar daca imi vor distruge viata şi familia oamenii aceştia trebuie opriţi.
Închipuiti-va ca faptele pe care le cerceteaza dl procuror vizeaza perioada 2000- 2015. Eu vreau să vă întreb, in 15 ani, ANAF, procurori, Daniel Morar, SRI nu au putut sa stie ca nişte firme din România ai caror actionari ii cunosc sau am fost partener au facut evaziune fiscală, trafic de influenţă, coruptie? Încă o dată, 15 ani de zile nimeni n-a aflat despre S.Ghita, firme, companii şamd si dintr-o data un procuror la Prahova vine şi pentru a-l determina pe Ponta sa isi dea demisia pune sub urmărire toţi acţionarii. Unele firme au acţionari Banca Mondială şi IFC, au audituri de la PWC, KPMG, Delloite şi alţii. Chiar credem că un expert de aici de la biroul DNA PH e mai priceput decat sute de experti? Companiile astea au 4.200 de angajati. Oamenii ăştia le-au distrus astăzi. Am înţeles că asta îşi doreau.
Credeţi că e bine ce ni se întâmplă? Toate firmele de construcţii, toate firmele de pază, toate firmele de IT, toate firmele româneşti dispar. Şi chestiunea asta e făcută de un grup de oameni din servicii şi de un grup de procurori. De aceea cred că procurorul general trebuie, este obligat şi voi face toate demersurile să mă asculte, să se uite la aceste dovezi ale mele şi să ia măsuri. Nu mai putem sta aşa. Iar dovezi mai multe ca mine, repet, cred că ar trebui să aducă şi Traian Băsescu şi Victor Ponta. Şi nu puteţi să-i suspectaţi că sunt înţeleşi.