Sebastian Ghiţă: Eu sunt cel ameninţat de Florian Coldea. M-a îngrozit şi pe mine

Sebastian Ghiţă consideră că el este cel ameninţat de Florian Coldea în pilda cu Iuda trădătorul. Sebastian Ghiţă a făcut această precizare într-o intervenţie telefonică la România TV.
Romania TV
05 apr. 2018, 17:34
Sebastian Ghiţă: Eu sunt cel ameninţat de Florian Coldea. M-a îngrozit şi pe mine

„La mine s-a referit Florian Coldea când a ameninţat. Singurul nume pe care l-a rostit Florian Coldea a fost al meu, când a spus că nu e bine ce face Sebastian Ghiţă”, a declarat omul de afaceri la RomâniaTV.

Sebastian Ghiţă s-a arătat dezamăgit de Florian Coldea, spunând că nu se aştepta să se ajungă la o rupere a relaţiilor dintre ei, în condiţiile în au fost destul de apropiaţi: „Am dormit în casă la Florian Coldea”, a spus Sebastian Ghiţă. Mai mult, cei doi au făcut concedii împreună, în insule exotice, cu familiile lor.

Florian Coldea a declarat în 2017, într-una din rarele sale ieşiri publice, că Sebastian Ghiţă face greşeli.

„Cat despre cel de care ma intrebati (Sebastian Ghiţă – n.r.), consider ca este un om de afaceri care a facut lucruri nepermise si continua sa faca greseli. Fiecare este responsabil pentru propriile fapte”, a spus Florian Coldea în septembrie 2017.

Sebastian Ghiţă, la România TV:

Evident ca la asa cuvinte (afirmatiile lui Florian Coldea – n.r.) ma gandesc la ce e mai rau si realitatea e ca… mai ales pentru relatia avuta – ne vizitam, mergeam in concedii, cresteau copiii impreuna – nu ma asteptam sa aud asa amenintari, spuse pe tonul asta. Practic, acel „nu va termina bine, va sfarsi tragic” sunt extrem de dure, amenintatoare.

M-a ingrozit si pe mine, am tras aer in piept. Multi inteleg azi si cred ce mi s-a itnamplt si de ce am fugit din Romania. Mie de azi o sa-mi fie frica cat traiesc sa ma intalnesc cu cineva, sa ies pe strada, sa stau in casa. Vedeti ce se discuta in toata lumea de acel caz de la Londra cu otravirea.

Sa vii intr-o societate si sa spui acele cuvinte, pe mine unul la nivel personal cred ca pe toti trebuie sa ne preocupe. E ingrozitor.

Da, mi-e frica. Nu stiu ce se poate intampla de azi. Credeam ca lucrurile se normalizeaza. Metoda asta de a pune pumnul in gura si a inchide gura e folosita ca amenintare publica, nici macar pe ascuns, ca sugestie.

A mai fost o mentiune de genul, n-am zis nimic, ca sa nu-mi fac rau, sa nu starnesc ura din partea lui si a celor care au legaturi cu el. Dar a mai avut o mentiune publica in interviu in care a zis ca Ghita a gresit si greseste in continuare. A fost amenintare explicita la adresa mea, a doua oara ma uit cu grija la ce zice.

Ma sfatuiesc cu avocatii si gasesc formula legala cu care sa ma protejez. Nimeni nu poate sa mai zica ca suspectez ceva. Lucrurile au luat-o razna.

E groaznic ce se intampla, n-am crezut ca o sa aud asa ceva. Oricum ar fi, cuvintele astea nu pot fi tolerate public intre oameni normali. Din nou zic, eu am avut o relatie personala de incredere, am dormit in casa la Coldea si dupa m-am trezit ca in timp ce stateam cu el eu eram corupt si el bun.

A incercat sa ma aresteze ca sa nu mai zic ca a distrus tara. Nu mai suporta sa ma auda pe mine si pe Ponta cum ziceam zi de zi. Istoricii or sa spuna cum a fost cu tradarile. Ma simt tradat de el, niciun om n-ar face unui prieten ce mi-a facut mie Coldea. (…)

Nu imi revin. Mi-e frica sa ma intalnesc cu oricine.

Ma tem pentru familie. Ati vazut ce au facut cu blocarea de conturi ilegal, vor sa-i faca probleme fratelui meu.

_______________________

Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, a făcut referire, după audierea de joi în Comisia de Control al SRI, la persoane care trădează interesele ţării, dând exemplu pilda lui Iuda.

„Cred că e momentul potrivit să reamintesc un celebru personaj biblic, care în urma cu circa 2000 de ani a trădat pentru 30 de arginţi. Ce dacă ulterior l-au apucat remuşcările? Lucrurile nu s-au putut repara şi răul făcut nu a putut fi reparat. Evident, ca orice trădător, destinul lui a sfârşit tragic. Din această perspectivă, constat cu îngrijorare faptul că unii, în mod vizibil, practică, astăzi, acelaşi lucru cu interesele statului român. O fac la vedere, extrem de vocal şi fără pic de ruşine. Ba mai mult, chiar par să îşi facă un titlu de glorie din asta, afectând instituţii fundamentale şi capacităţi democratice de apărare şi protecţie a statului român. Poate ar fi bine cu toţii să reflectăm la acest episod biblic şi la altfel de personaje”, a declarat Florian Coldea după audierea în comisia parlamentară.

Citeşte şi: Florian Coldea, ameninţări voalate: Un personaj biblic a trădat pentru 30 de arginţi. Ca orice trădător, destinul lui a sfârşit tragic

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'