Potrivit reprezentanților Tribunalului Prahova, în cauză a fost acordat termen pentru data de 6 iulie, audierea lui Ghiță nefiind posibilă întrucât au fost probleme în privința conexiunii care, la un moment dat, s-a întrerupt, neputând fi refăcută, iar interpreta desemnată să asigure traducerea în raporturile cu autoritățile sârbe nu s-a prezentat la termenul de joi.
Solicitarea procurorilor anticorupție privind luarea măsurii arestării preventive față de Ghiță în dosarul „Herțanu” a fost înregistrată pe rolul instanței la data de 26 aprilie, judecătorii amânând de mai multe ori cauza din lipsă de procedură.
Conform unui comunicat emis pe 31 mai de Ministerul Justiției, Tribunalul Prahova a formulat o cerere de audiere prin videoconferință a lui Sebastian Ghiță pentru termenul din 8 iunie.
La acel moment, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, Alina Anton, a declarat, pentru AGERPRES, că autoritățile din Serbia nu au răspuns până la acea dată solicitării formulate de instanța prahoveană, o nouă adresă urmând a fi transmisă către acestea.
Ulterior, termenul de 15 iunie stabilit de instanță a fost preschimbat, următorul termen fiind stabilit pentru data de 22 iunie.
Procurorii DNA Ploiești cer arestarea lui Sebastian Ghiță în dosarul în care el este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.
În aceeași speță sunt inculpați, printre alții, cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia din urmă, fostul deputat PSD Vlad Cosma.