„I-am prezentat câteva dintre argumentele de care v-am vorbit dimineaţă cu privire la situaţia persoanelor şi companiilor care nu au legătură cu mine, sub nicio formă, şi cu situaţia angajaţilor şi companiile care se presupune că ar avea legătură cu mine.
Dânsul m-a asigurat că va trata cu atenţie fiecare dintre aceste situaţii şi companii, că îi va audia sau verifica situaţia fiecăreia dintre companii şi că în măsura în care va considera că nu se justifică acele măsuri care îi duc la faliment, va retrage sau va dispune măsurile pe care dânsul le consideră necesare (…)
Îmi menţin decizia de a încerca să ajung la procurorul general al RomânieI”, a declarat Sebastian Ghiţă în faţa sediului DNA.
Anterior, la ieşirea de la sediul IPJ, Sebastian Ghiță a mărturisit că îi este rușine de toți cei care au ajuns să aibă conturile blocate din cauza lui. Demnitarul consideră că totul pare o răzbunare.
Citeşte şi: Dosarul de la DNA Ploieşti, în care este anchetat Sebastian Ghiţă, se bazează pe un denunţ primit prin poştă
„Am verificat cu atentie acuzaţiile. Nu am avut posibilitatea să explic şi varianta mea şi ceea ce cred eu despre acele acuzaţii, sper ca procurorul Onea să mă primească să-i pot da mai multe detalii despre subiectul Herţanu. Am găsit argumente care să-l facă să creadă că implicarea mea în dosarul Herţanu nu a fost cea pe care o suspectează.
Nu pricep care este sensul blocării conturilor persoanelor şi firmelor pe care eu le-am cunoscut vreodată în viaţa mea. Practic, toţi colegii de facultate, toţi prietenii care mi-au fost asociaţi vreodată, multe firme despre care nu ştiu nimic s-au trezit cu conturile blocate. Putem să abuzăm oricând pe oricine. Este un abuz. Mi-e ruşine de oamenii aceia. S-au trezit cu conturile blocate (…)
Mai am două chestiuni care vizează alegerile din Moldova şi mituirea electoratului de acolo. Nu există nici o dovadă că un cetăţean român din Republica Moldova a fost mituit. Materialele electorale ale PSD din Moldova sunt incadrabile în lege”, a menţionat Sebastian Ghiță în faţa sediului IPJ.
Sebastian Ghiţă consideră că este un abuz să blochezi conturile tuturor firmelor şi persoanelor pe care el le-a cunoscut în viaţa sa.
„Nu poţi să te trezeşti cu conturile blocate pentru că aşa vrea un procuror. (…) Să pui sechestru pe nişte conturi care nu sunt ale mele pare un fel de răzbunare. Am respectat toate celelalte reguli pe care mi le-a impus în ultimele patru luni. Chestiunea cu nepărăsirea Ploieștiului pare un lucru pe care nu mi-l pot explica. Nu au putut să mi-l explice nici avocații. Pare un fel de răzbunare”, a adăugat deputatul.
Sebastian Ghiţă a mers luni la Poliţie, ca urmare a măsurii impuse de controlul judiciar. El a fost pus sub urmărire penală pentru mai multe infracţiuni săptămâna trecută, el fiind audiat de procurori pentru a i se aduce la cunoştinţă aceste acuzaţii.
Ghiţă consideră că ancheta DNA este o răzbunare.
„Nu pot crede că, după 15 ani, statul a decis că 4000 de persoane au făcut evaziune fiscală”, a mai spus Ghiţă.
Sebastian Ghiţă este acuzat de noi fapte de corupţie săvărşite înainte de 2012, dată la care a fost ales deputat într-un colegiu din judeţul Prahova, dar şi în perioada mandatului de parlamentar. Este vorba despre: trafic de influenţă, complicitate la schimbarea destinaţiei fondurilor europene, spălare de bani în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în formă continuată.
Procurorii DNA au extins controlul judiciar asupra lui Sebastia Ghiţă, interzicându-i acestuia să părăsească municipiul Ploieşti şi să îşi exercite funcţia de parlamentar. Măsura este valabilă până pe 14 august.