Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploiești susţin în rechizitoriu că „în cursul anului 2013, inculpatul Bădescu Iulian, în calitate de primar al municipiului Ploiești și ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea inculpatului Ghiță Sebastian Aurelian, a acordat unui club sportiv, susținut de acesta din urmă, o finanțare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local, în sumă de 1.500.000 lei, ce constituie atât prejudiciu adus unității administrativ teritoriale, cât și un folos necuvenit, obținut de asociația respectivă”.
În rechizitoriu procurorii arată că Sebastian Ghiță a uzat de dreptul la tăcere pe parcursul urmăririi penale, poziția sa față de acuzațiile aduse, exprimată în mass-media, fiind aceea de nerecunoaștere a acuzațiilor care i-au fost aduse. În același timp, Iulian Bădescu a adoptat o poziție nesinceră, declarând că nu se consideră vinovat de săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina sa, se arată în rechizitoriu.
În opinia procurorilor, „finanțare a avut loc în contextul unei selecții de proiecte privind programul „Promovarea sportului de performanță”, organizată, în baza legii privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, de către Clubul Sportiv Municipal Ploiești (instituție aflată sub autoritatea Consiliului Local Ploiești)”.
Procurorii au mai reţinut că „pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Bădescu Iulian a pretins și primit de la inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societăți comerciale controlate de acesta din urmă, un imobil (casă de locuit) situată în municipiul Ploiești, în valoare de 1.041.600 lei, sumă din care Bădescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei”.
„Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobândire, imobilul respectiv a făcut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vânzare cumpărare, încheiată în luna august 2013, între două firme controlate de cei doi inculpați.
În perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian a disimulat adevărata natură a provenienței imobilului, prin efectuarea unor plăți (reprezentând cesionarea fictivă a unei mărci înregistrate la OSIM) din contul unei firme controlate de acesta, către o societate administrată în fapt de inculpatul Bădescu Iulian.
Ulterior, această sumă de bani a fost transferată de inculpatul Bădescu Iulian către o altă societate controlată de inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian, justificându-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mită”, se mai arată în comunicatul DNA.
Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asiguratorii (sechestre asupra unor bunuri mobile aparținând celor doi inculpați) dispuse în cauză.
În replică la acuzaţiile procurorilor DNA, Sebastian Ghiţă a spus că acuzaţiile acestora nu se susţin şi nu au logică pentru că valoarea casei este mai mare decât valoarea finanţării.