Consecințele verii extrem de călduroase, au început să afecteze semnificativ transportul pe fluviul Dunărea. Una dintre cele mai evidente urmări ale secetei prelungite și temperaturilor ridicate este oprirea activității bacului care asigura traversarea fluviului la Bechet. Nivelul apei a scăzut atât de mult, încât bacul nu mai poate circula, iar acest serviciu a fost suspendat pe termen nedeterminat. În aceste condiții, șoferii de TIR care obișnuiau să folosească această rută pentru a ajunge în Bulgaria au fost nevoiți să își schimbe planurile. Mulți dintre ei au fost nemulțumiți de această decizie, fiind obligați să se întoarcă și să găsească alternative pentru a traversa frontiera.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, Raluca Stan, a anunțat că reluarea traficului prin punctul de trecere a frontierei Bechet va fi posibilă doar când nivelul Dunării va reveni la valori normale.
„Traficul prin punctul de trecere a frontierei Bechet va fi reluat la momentul stabilizării nivelului Dunării. Recomandăm tuturor participanților la traficul transfrontalier să utilizeze și celelalte puncte de trecere de la granița cu Bulgaria”, a transmis pentru Digi24 Raluca Stan, purtător de cuvânt ITPF Giurgiu.
Cu toate acestea, situația actuală nu afectează doar transportul rutier, ci și sectorul turismului. Croazierele pe Dunăre, care obișnuiau să ofere turiștilor experiența unei călătorii până la Marea Neagră, sunt și ele perturbate. În zona localității Turnu-Măgurele s-a format un banc de nisip, ceea ce împiedică vasele de croazieră să înainteze. Proprietarul unui centru de acostament pentru nave de croazieră, Titi Ionele, a explicat că pasagerii au fost preluați de la Turnu Măgurele și transportați cu autobuzele la București, de unde și-au continuat călătoria spre casă: „În jurul localității Turnu Măgurele s-a format un banc de nisip și nu poate să mai înainteze. Adică ele mergeau până la mare, până la Marea Neagră, la Constanța și acum nu mai poate să mai continue decât până la Turnu Măgurele. Pasagerii au fost îmbarcați de aici în autobuze și au mers la aeroport la București și-au plecat acasă. Adică, călătoria nu a mai fost până la Constanța, s-a făcut pe jumătate”, spune Titi Ionele, proprietar centru acostament nave croazieră.