Harry-Ilan Laufer a fost prezent, vineri, la Universitatea ”Ovidius” din Constanţa, la prezentarea programului “Star- Up Nation România”. El a spus celor prezenţi că Guvernul lucrează la ”departamentul debirocratizării”, urmărind să se ajungă ca la începutul anului viitor să rămână cel mult 50 de taxe.
“Un alt pilon pe care trebuie să-l construim în acest moment şi deja s-a început lucrul la acest aspect este departametul debirocratizării care se afla în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Ce rol are el? Are rolul în primul rând să creeze în fiecare dintre ministere o direcţie pentru debirocratizare. Înţelegem foarte clar că partea birocratică a lucrurilor când ne referim la mediul de afaceri, este o problemă reală. Ca atare, după cum ştiţi, deja au fost eliminate 102 taxe nefiscale, dar dorim să mergem mai departe decât atât. În acest moment, în România există peste 100 şi ceva de taxe rămase, iar până la 1 ianuarie 2018 numărul taxelor fiscale şi parafiscale nu va depăşi 50 de taxe”, a afirmat secretarul de stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.
El a mai spus că din decembrie 2018 toate taxele vor fi plătite online, iar cele care nu vor putea fi achitate astfel vor fi eliminate.
“Toate acele documente care de foarte multe ori au un sens de a se suprapune unele cu altele vor fi comasate şi vor fi eliminate la o anumită perioadă de timp, undeva la o perioadă de trei luni. Aceste departamente din cadrul ministerelor vor trebui să raporteze către Secretariatul General al Guvernului şi să vină cu propuneri de eliminare birocratică. Şi asta este un lucru extrem de important. Mai departe, în luna decembrie a anului 2018, este un moment istoric şi important, 100 de ani de la Marea Unire, toate taxele din România vor fi plătite online, absolut toate taxele, iar cele care nu vor putea fi plătite online vor fi eliminate”, a afirmat Harry-Ilan Laufer.
El a fost prezent, împreună cu secretarul de stat de la Secretariatul General al Guvernului, Adrian Mlădinoiu, la Universitatea ”Ovidius” din Constanţa, la prezentarea programului “Star- Up Nation România”. Programul se adresează persoanelor care doresc să îşi înfiinţeze o companie şi va fi lansat la data de 1 mai 2017. El îşi propune să finanţeze aproximativ 10.000 de noi afaceri cu o sumă maximă, nerambursabilă de 200.000 lei pe o perioadă de doi ani. Domeniile principale care vor fi finanţate cu prioritate sunt producţia, domeniul IT, industrii creative, dar şi servicii şi comerţ.