Potrivit demnitarului, în urma prelevării de probe, a fost determinată existenţa a numeroşi germeni, inclusiv Escherichia coli (E. coli) şi bacterii coliforme. „Aseară mi-a parvenit informaţia conform căreia, în urma prelevării de probe de la diferite tipuri de apă de masă, au fost determinate probe neconforme, care atestă existenţa a numeroşi germeni, cu mult peste limita admisă (NTG = numărul total de germeni). Am văzut mai multe buletine de analize. În unele apar Escherichia coli şi bacterii coliforme. Dau exemplul unui buletin de analize care relevă faptul că, deşi limita de germeni este 100, apa conţine 20.000, la temperatura de 22 de grade Celsius. Pentru neiniţiaţi, fac precizarea că apa aceasta poate provoca inclusiv sindromul hemolitic uremic”, scrisese Simona Man pe blog, potrivit Ziarul Ring.
La doar câteva ore după postare, mesajul Simonei Man cu privire la apa plină de germeni a dispărut de pe blog. Totuşi, afirmaţiile domniei sale, în postarea pe care o făcuse, sunt susţinute de un buletin de analiză pe care îl ataşase textului.
După ce s-a spus că brânza de la Lactate Brădet conţine E. coli, dar altă tulpină decât cea care a îmbolnăvit bebeluşii din Argeş, iată că, acum, pentru şapte dintre angajaţii firmei analizele au arătat că sunt infestaţi cu E. coli patogen. La rândul său, patronul Lactate Brădet, Marius Badea, susţine că cei şapte angajaţi depistaţi nu lucrau direct cu brânza.
Mai mulţi angajaţi ai fabricii Lactate Brădet, infectaţi cu E.coli