„La nivelul sistemului de educaţie există o lege, un contract colectiv de muncă, care presupune un set de drepturi şi de obligaţii. Această operaţiune de teasing pe care o fac unele sindicate nu face decât să inducă o uşoară stare de emoţie pentru cei de clasa a XII-a, care îşi văd în pericol finalizarea studiilor. Legea salarizării votată de Parlament este în momentul de faţă în procedura constituţională de adoptare, adică grupurile politice parlamentare pot să-şi exprime dorinţa de a sesiza Curtea Constituţională. Eu nu am văzut o idee de protest pe baza unui act normativ care nu a intrat în vigoare. Ar fi o premieră”, a spus secretarul de stat.
Reprezentanţii ministerului susţin că drepturile salariale se discută în cadru oficial, iar examenele naţionale nu vor avea de suferit.
”Din punct de vedere juridic, dacă cineva, pe această chestiune, va încerca să declanşeze conflict de muncă, vom cere imediat suspendarea acestuia, pentru că nu ne jucăm cu viitorul unei generaţii de copii, cu pregătirea acestora. Din punctul nostru de vedere, îi sfătuim pe elevi să înveţe, să se pregătească pentru Bacalaureat, iar pe profesori îi rugăm, aşa cum 12 ani nu au făcut decât să contribuie la performanţa elevilor, să înţeleagă că interesul educaţiei este unul singur şi că drepturile salariale se discută în cadru oficial, nu în această manieră”, a mai precizat secretarul de stat, conform News.ro.