Secretar de stat în Ministerul Sănătății vine cu veşti proaste pentru români. Înaltul oficial a anunțat că în martie și aprilie e posibil să avem din nou o creștere a numărului de cazuri în spitale.
Întrebată de jurnalişti dacă există la minister un plan sau o strategie de gestionare a situației în cazul în care tulpinile noi vor începe să facă ravagii în România.
„Vorbim acum de tulpina din Marea Britanie. S-ar putea ca peste o perioadă să vorbim și de tulpina din Africa de Sud, pentru că încep deja să fie raportări de prezența acestei tulpini. Tulpina din Marea Britanie are câteva particularități, în principiu, e cea care vizează copiii, are o rată mai mare de contagiozitate la această categorie, deci automat avem deja incluse grija din punctul acesta de vedere.
De asemenea, rapiditatea cu care ea se extinde în toate celelalte țări ar trebui să ne dea de gândit! Da, avem plan de rezervă pentru această creștere, pentru că ne gândim că e foarte posibil să ajungă și la noi un val 3, drept pentru care suntem în discuții în perioada aceasta și cred că vom definitiva un prim pas mare săptămâna viitoare, în ceea ce privește reorganizarea secțiilor și spitalelor COVID și non-COVID, pentru că trebuie să ne adaptăm”, a declarat Andreea Moldovan, în direct la Digi24.
Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 2.419 cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore după efectuarea a 12.962 de teste RT-PCR și 3.683 teste rapide antigenice. Cele mai multe îmbolnăviri noi sunt în Bucureşti.
Până astăzi, 21 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 779.695 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 724.333 de pacienți au fost declarați vindecați.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.874.883 de teste RT-PCR și 249.466 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 12.962 de teste RT-PCR (7.063 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.899 la cerere) și 3.683 teste rapide antigenice.
Citeşte şi: Modificări la vaccinul Pfizer. Informaţia vitală care schimbă tot ce ştiai despre acest antidot