„Impozitul pe dividende de 5% este prevăzut să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017 numai că, dacă nu este redus, nu va fi plătit de către mediul privat. Oamenii vor găsi soluții pentru a evita acest lucru. Consider că este irelevant în construirea bugetului pe anul viitor.
De aceea, cred că devansarea este necesară pentru că ea imediat va da o gură de oxigen importantă mediului de afaceri și, mai mult decât atât, vor intra mulți bani în economie din banii care au fost trași pe dreapta de companii, tocmai pentru că ei nu au putut fi scoși cu acest impozit pe dividende de 16%”, a subliniat Beciu.
Citeşte şi: Tăriceanu: Scăderea impozitului pe DIVIDENDE, un IMPULS puternic pentru CREŞTEREA capitalului românesc
Acesta a adăugat că „se caută soluții în acest sens, se discută, și sunt șanse mari ca devansarea să fie anunțată în curând”, scrie Agerpres.
Scăderea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, care trebuia să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016, a fost amânată pentru 1 ianuarie 2017, în urma trimiterii actului normativ în Parlament de președintele României spre reexaminare.
Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate (FNF) și Centrul pentru Analiză și Dezvoltare Instituțională Eleutheria (CADI) au organizat marți conferința cu tema „Creșterea economiei românești prin dezvoltarea IMM-urilor”.