„Medicii de la „Marie Curie” s-au mobilizat exemplar. Sperăm ca mortalitatea să fie redusă. Ancheta epidemiologică nu este terminată. Sursa de infecție inițială nu este cunoscută încă. DSP-urile și toate comisiile, inclusiv conduse de minister, comisiile locale fac eforturi pentru a afla sursa. Sperăm ca pacienții să fie salvați cu ajutorul medicilor de la „Marie Curie”. INSP face ancheta epidemiologică, însă acolo ancheta este condusă de MS împreună cu DSP-urile, este o anchetă dificilă. Ancheta epidemiologică este dificilă în orice țară europeană”, a afirmat secretarul de stat.
ANCHETĂ MEDICALĂ. Probele de apă plată şi de lapte praf analizate sunt conforme, potrivit DSP Argeş
Corina Pop subliniază că moartea oricărui copil reprezintă o tragedie pentru familie, dar și pentru societate.
„Îmi pare rău. Moartea fiecărui copil este o tragedie, este o durere și pentru familie și pentru societate și pentru medicii care, sunt sigură, s-au luptat. Sunt exemplari, se luptă pe viață și pe moarte. Să fii pediatru astăzi în România este o chestiune de vocație. Îmi pare rău, sper ca mortalitatea să fie redusă. Nu se pune problema de vaccinuri în momentul de față. Se pune problema de salvarea vieții pacienților și descoperirea cât mai repede, în urma anchetei epidemiologice, a sursei de infestare pentru a nu mai fi descoperite cazuri noi”, a spus Pop.
O fetiță diagnosticată cu sindrom hemolitic-uremic, care era internată la Spitalul „Marie Curie”, a decedat în noaptea de duminică spre luni. Copilul fusese adus la ”Marie Curie” în data de 10 februarie, fiind transferată de la Spitalul de Pediatrie din Pitești.