Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: Forţa de reacţie rapidă a fost activată, să ne asigurăm că războiul nu trece de graniţele Ucrainei

NATO a desfăşurat deja forţe de reacţie rapidă pe flancul estic al alianţei ca răspuns la invazie şi şi-a activat planurile de apărare pentru a răspunde viitoarelor scenarii, notează dpa.
Filip Stan
16 mart. 2022, 11:57
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: Forţa de reacţie rapidă a fost activată, să ne asigurăm că războiul nu trece de graniţele Ucrainei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a admis miercuri că Alianţa Nord-Atlantică are „responsabilitatea” de a se asigura că războiul din Ucraina nu se extinde dincolo de frontierele acestei ţări şi a recunoscut că acest conflict va avea consecinţe „de durată” pentru securitatea aliaţilor, transmite EFE.

„Este responsabilitatea NATO de a se asigura că această criză nu se intensifică dincolo de Ucraina şi acesta este şi motivul pentru care am sporit prezenţa (militară) pe flancul estic al Alianţei”, a declarat Stoltenberg, în prezenţa ministrului apărării american, Lloyd Austin, înaintea reuniunii extraordinare a miniştrilor apărării din NATO care se desfăşoară miercuri la Bruxelles.

Sorin Ovidiu Vîntu: „Aleg Rusia, idiotul ala de Zelenski si-a nenorocit tara pentru ca l-au umflat cu pompa niste mafioti americani”
Miniştrii apărării din statele NATO se reunesc miercuri pentru a discuta întărirea pe termen mediu şi lung a aliaţilor din Europa de Est în contextul invaziei ruse din Ucraina, transmite dpa.

Invazia ordonată de preşedintele rus Vladimir Putin „pune pe masă chestiuni” legate de actuala strategie a NATO de sprijinire a flancului estic al Alianţei nord-atlantice, a declarat marţi reporterilor ambasadoarea SUA la organizaţie, Julianne Smith.

Există posibilitatea unor întăriri suplimentare terestre, maritime şi aeriene pentru a apăra membrii de pe flancul estic „pentru o perioadă mai lungă în toate domeniile”, a anunţat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-o conferinţă de presă.

Ţările din Europa de Est care şi-au exprimat îngrijorarea pentru securitatea lor în contextul invaziei ruse în Ucraina sunt Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România şi Slovacia.

Război în Ucraina. Bebeluş născut într-un apartament zguduit de bombardamente. Mama a fost ajutată de vecine să nască
La reuniunea extraordinară a celor 30 de miniştri ai apărării din NATO, la care participă şi ministrul apărării american Lloyd Austin, se va discuta şi despre măsurile cu caracter imediat pe care alianţa le poate lua pentru a răspunde conflictului din Ucraina, intrat în a treia săptămână.

NATO a desfăşurat deja forţe de reacţie rapidă pe flancul estic al alianţei ca răspuns la invazie şi şi-a activat planurile de apărare pentru a răspunde viitoarelor scenarii, notează dpa.

„În prezent sunt sute de mii de militari în alertă sporită în întreaga alianţă”, a spus Stoltenberg, care a adăugat că 100.000 de militari americani se află în Europa şi 40.000 de militari sunt acum sub comanda directă a NATO. O mai mare capacitate aeriană şi navală a fost desfăşurată pentru a acorda sprijin, a menţionat şeful NATO.

Ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov urmează să ia parte la reuniune, împreună cu omologii din Suedia, Finlanda şi Georgia, niciuna dintre aceste ţări nefiind membră a NATO.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Ce să adaugi peste carnea de pui la cuptor ca să-i dai un gust de neuitat. Ingredientul care îi oferă o savoare de excepție
Capital.ro
S-A DAT ORDIN pentru România direct de la UE. Este obligatoriu până pe 15 OCTOMBRIE
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Atenție dacă vizitați această țară! Alertă de călătorie de la MAE!
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Zodii aflate în impas. E un moment bun de reflecție în viața lor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță 11 zile de mega-caniculă și risc uriaș de radiații în România. Ce se întâmplă în București
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Locuitorii de la granița cu Ucraina au fost avertizați că vor cădea obiecte din spațiul aerian! Oamenii au primit mesaj RO-ALERT!
Capital.ro
SCHIMBARE drastică pentru milioane de români. S-a aflat ce SE PREGĂTEȘTE: Este vorba de o decizie politică
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Rusia amenință Chișinăul după declarațiile ministrului de Externe al Republicii Moldova
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!