Secrete de frumusețe pentru pielea matură: 8 trucuri pentru a estompa ridurile și a te bucura de un ten luminos și sănătos, indiferent de vârstă

Trecerea timpului se reflectă asupra tenului tău, inevitabil. Producția din ce în ce mai scăzută de colagen după împlinirea vârstei de 30 ani, expunerea la soare, anumite vicii, precum și expresiile faciale repetate își spun cuvântul, astfel că semnele îmbătrânirii încep să-și facă apariția.
Alina Costache
21 nov. 2023, 12:33
Secrete de frumusețe pentru pielea matură: 8 trucuri pentru a estompa ridurile și a te bucura de un ten luminos și sănătos, indiferent de vârstă

Din fericire, există soluții care ajută la diminuarea aspectului ridurilor, oferite de cosmetice precum anumite creme antirid bune, dar și de produsele de machiaj care te fac să pari mai tânără, dacă înveți să le folosești corect. Află care sunt acestea în cele ce urmează:

Adaptează rutina de îngrijire la tipul tău de ten

Atunci când ai un ten matur, înseamnă că ești mai predispusă la apariția unor noi riduri, la amplificarea celor deja existente, dar și la celelalte semne ale îmbătrânirii precum pierderea fermității pielii sau petele pigmentare. Din aceste motive, este necesar să începi să folosești o crema anti imbatranire cu proprietăți hidratante și care să aibă în compoziție acid hialuronic, retinol, ceramide, extract de cofeină sau coenzima Q10. Aceste ingrediente ajută la producția de colagen, la fermitatea și hidratarea pielii, la diminuarea ridurilor și la un aspect mult mai luminos, în general.

Aplică zilnic o cremă cu SPF

De fiecare dată când ieși din casă, este esențial să aplici pe suprafața tenului o cremă cu SPF de minimum 30, deoarece razele UV distrug fibrele de colagen și de elastină din epidermă. Astfel, pielea își pierde elasticitatea, apar petele pigmentare și ridurile. Un sfat: nu ține cont de sezon, deoarece crema cu SPF se aplică chiar și iarna.

Aplică un ruj mai deschis la culoare

Atunci când ai un ten matur, nuanțele prea închise de ruj nu te ajută deloc să obții un look mai tânăr. Deoarece buzele devin mai subțiri și mai deshidratate odată cu trecerea timpului, este indicat să folosești nuanțe de ruj precum roșu trandafiriu sau sângeriu și să eviți tonurile de maro sau mov. Totodată, evită aplicarea de rujuri în nuanțe prea calde precum piersica, deoarece îți vor face dinții să pară mai galbeni. Iar, indiferent de culoarea rujului, este indicat să îl folosești după ce machiezi tenul, altfel, efectul va fi unul contrar cu ceea ce urmărești.

Folosește corect blush-ul

Dacă îți dorești un lifting instant al obrajilor, plasează pensula pentru blush în cel mai înalt punct al pomeților și aplică culoarea într-o mișcare circulară. Alege roz cald, piersică sau bronz, deoarece creează mai puțin contrast.

Folosește un creion de ochi

Dacă folosești tuș de ochi de mulți ani, este timpul să încerci un creion cremos și moale. Moliciunea unui creion clasic îți oferă un efect de mărire a ochilor mai mult decât un tuș. Astfel, pentru a ridica vizual pleoapele care au un aspect căzut, aplică creionul în colțurile exterioare cu o perie plată.

Păstrează la rece cremele

Știai că efectul de lifting al cremelor sau al serumurilor este mult mai puternic dacă le folosești atunci când sunt reci? O cremă de ochi antirid ținută la temperatura camerei va acționa în două ore versus zece minute, atunci când o păstrezi la frigider. Iar un alt plus este că produsele tale cosmetice se vor păstra mult mai bine în timp.

Demachiază-te mereu seara

Demachierea este obligatorie, mai ales daca îți dorești un ten frumos pentru cât mai mult timp. Prin folosirea unei ape micelare sau a unei loțiuni demachiante potrivite pentru tipul tău de ten, elimini eficient machiajul, dar și impuritățile adunate prin expunerea la poluarea din mediu. În acest fel, eviți porii înfundați, precum și descompunerea colagenului și a elastinei.

Conturează-ți sprâncenele

Sprâncenele groase sunt un semn al tinereții și, de aceea, este important să le conturezi cât mai natural. Poți apela la un creion pentru sprâncene într-o nuanță neutră, iar, pe parcursul nopții, să le oferi un tratament care stimulează creșterea firelor de păr. O altă variantă este micropigmentarea fir cu fir, cu care obții un rezultat natural și permanent.

Prin urmare, menținerea unei rutine de îngrijire adaptate tenului matur și punerea în practică a unor trucuri de machiaj simple te vor întineri cu cel puțin câțiva ani și te vor face să te simți mult mai bine în pielea ta.

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
Este strict interzis pentru PROPRIETARII de case sau clădiri din România. NU AI dreptul să ignori vecinii
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Ce se întâmplă cu DrugTest-ul. Poliția promite să nu-i afecteze pe șoferii corecți
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei: 14 persoane decedate, inclusiv un copil
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!