Aşadar, nu este de ajuns să ştim să folosim rujul potrivit, ci este necesar să ne îngrijim buzele cum se cuvine pentru a ne asigura că frumuseţea lor dăinuie şi că sunt cât se poate de sănătoase.
În primul rând, ar trebui să dăm o mare importantă hidratarii buzelor. Buzele se usucă din cauza soarelui, a frigului, a vântului şi chiar a respiratului pe gură iar uscarea lor duce la crăpături durereoase şi la umflarea acestora.
Pentru a evita aceste lucruri, este mult mai indicat să folosim aşa-numitul strugurel, care are rolul de a hidrtata buzele şi care le menţine protecţia, pe orice tip de vreme. Rujul nu este mereu indicat şi având în vedere că studiile recente arată că rujul poate cauza moartea este chiar contraindicat pentru sănătatea întregului organism.
În cazul în care buzele noastre ajung să se deterioreze, este indicat să eviţi să le rupi cojitele pentru că nu vei face decât să agravezi situaţia.
Pentru o remedia, este de ajuns să foloseşti o mască de buze cu miere. Această se realizează cât se poate de simplu: se amestecă două linguriţe de miere cu un albuş de ou până la omogenizare şi pastă se aplică pe buze. Se lasă să acţioneze toată noaptea şi apoi se clătesc buzele cu apă călduţă. Vei observă că ai scăpat de cojite şi că buzele tale sunt mai hidratate.
Totodată, pentru a spori frumuseţea buzelor, este indicat să ai o alimentaţie bogată în vitamine care să stimuleze circulaţia şi implicit vascularizarea buzelor tale.
Citeşte mai mult pe lyla.ro.