Secretele longevităţii japoneze

„Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți", cam așa pare să sune poveștile de viață ale japonezilor. Și nu este un mit, ci pur și simplu aleg să trăiască o viață ordonată într-un mod sănătos.
Alina Costache
08 nov. 2017, 06:39
Secretele longevităţii japoneze

Frumusețea asiaticelor până nu demult părea un mit, însă treptat a dezvăluit unul câte unul din secretele lor astfel încât să se poată bucura toată lumea de o viață sănătoasă într-un corp sănătos.

Primul aspect de care țin cont este acela că nu trebuie să te chinui cu reguli drastice și mai mult de atât, nu trebuie să trăim pentru a mânca. O greșeală pe care o mare majoritate a oamenilor o fac.

Starea de bine de care trebuie să te bucuri pe tot parcursul zilei este cea mai bună sursă de energie, astfel că o masă mult prea copioasă sau excesul de băuturi nu va face decât să îți consume din energia și starea ta bună de spirit.

Deci fără reguli, mai ales culinare și mai multă atenție îndreptată către nevoile organismului tău.

Ai grijă la greutatea corporală

Unul din cele mai sănătoase aspecte atunci când vine vorba de longevitate este controlul greutății corporale. Iar în meniul asiaticilor niciodată nu se sare peste micul dejun, cel mai adesea acesta fiind compus dintr-un pahar de lapte, un ceai, un suc de portocale la care adaugă o linguriță de ulei de măsline, acesta din urmă fiind ingredientul principal pentru menținerea arterelor în stare perfectă de funcționare.

Kilogramele în plus îți vor modifica din toate punctele de vedere stilul de viață deoarece anumite activități simple precum încheiatul la șireturi poate deveni o corvoadă iar activitatea cardiacă va fi vizibil afectată.

Niciodată nu fac rabat de la cele 3 mese principale a zilei, de fiecare dată împărțind mâncarea astfel încât a mânca devine o artă și nu un viciu.

Carnea slabă nu se regăsește decât de vreo două ori în dieta lor, pe parcursul unei săptămâni, în rest baza este formată din pește și orez.

Uită de durere prin mișcare

Atunci când faci orice formă de mișcare în corpul tău se eliberează o cantitate de hormoni care te ajută să te simți mult mai bine, să ai mai multă energie șă să te menții în formă.

Ai nevoie de o bună planificare a activităților tale astfel încât să ai o idee despre ce urmează să faci. Evită cât de mult poți statul pe scaun, acesta este unul dintre cele mai nocive obiceiuri pe care noi oamenii le-am deprins.
Nu evita niciodată scările, ele contribuie într-un mod fundamental la menținerea sănătății articulare, dar și la buna funcționare a musculaturii. O musculatură lucrată întotdeauna va fi un plus la sănătatea ta.

Alege-ți un model în viață

De mici avem sentimentul de admirație mai ales pentru persoanele care fac ceva ce noi nu putem, ei bine, modele sunt bune și pentru a-ți prelungi existența.

Atunci când admiri pe cineva ai tendința de a fi pe zi ce trece tot mai bun, te vei perfecționa mai ușor, vei interacționa mai bine cu oamenii și vei face o serie de activități constructive pentru tine.

Uită de obsesia lucrurilor materiale și încearcă pe cât posibil să ai parte de cât mai multe împliniri sufletești.

Boala ține de acțiunile noastre

O afecțiune chiar dacă este resimțită de o arie mai mare de oameni va avea parte de același tratament. Corpul uman este un mecanism unic, iar atunci când gândirea ta nu este cea corectă, transmite diverse semnale în organism pentru a te face să reacționezi.

Un stil de viață sedentar, o alimentație bogată în grăsimi și prăjeli, nopțile pierdute, toate contribuie la instalarea diferitelor afecțiuni în organism.

Așadar, asiaticii nu fac rabat de la mișcare, meditație, masaj, relaxare, muncă și nu în ultimul rând de la hrana spirituală.

Află ce trucuri de frumusețe există în lume AICI

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Regatul puțin cunoscut de la malurile Mării Negre. Nu multă lume îi știe povestea
Capital.ro
Noul ordin de la Guvern. Legea se schimbă în toată România: Nu va exista toleranță
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Veste proastă pentru TOȚI ROMÂNII! E anunţul momentului legat de impozite
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
O problemă pe capul multor români. Ce soluții au la îndemână
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
MISTER ELUCIDAT! Al cui este al doilea ADN găsit sub unghiile dentistei din Brăila. Dosarul devine mai solid acum
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cutremur în România, azi, 1 august. Unde s-a produs și ce magnitudine a avut seismul
Capital.ro
Devine obligatoriu în toată România. Guvernul a decis: Termenul limită, 31 decembrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Marius Pieleanu se retrage de la SNSPA în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală
MediaFlux
MEDUZE OTRAVITOARE la MAREA NEAGRĂ! E alertă în CONSTANȚA
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?