Chiar dacă fiecare bucătăreasă are propriul ei secret, există câteva reguli de bază care trebuie aplicate pentru a pregăti gogoşi pufoase.
Reţeta pentru gogoşi pufoase, cu ciocolată sau aromate cu vanilie nu ar trebui să lipsească din „arsenalul” niciunei gospodine, mai ales iarna. Delicioasele gogoşi sunt ideale pentru a fi servite dimineaţa la cafea sau după-amiaza, când ţi-a scăzut glicemia după mai multe ore de muncă.
Gogoșile de casă sunt foarte ușor de preparat și sunt una dintre gustările preferate ale copiilor. Aluatul pentru gogoși pe care vă învățăm să îl pregătiți mai jos poate fi folosit pentru a face gogoși prăjite sau la cuptor. Când sunt gata, le poți servi fără nici un decor sau le poți completa cu topping-ul sau zahărul tău preferat.
Dacă vrei să iasă gogoşile pufoase, trebuie să ţii cont de cum le prăjeşti. Una dintre regulile de aur ţine de modul în care pregăteşti uleiul. Tot la fel de important este aluatul.
Gogoşi pufoase din flori de salcâm. Desertul fabulos care a înnebunit internetul
În orice caz, primul pas este întotdeauna să faci aluatul, vrei să știi cum? Nu rata această rețetă de la StiriDiaspora.ro și descoperă cum să faci gogoși pufoase ușor și rapid.
Flori prăjite crocante. Ingredientele puține și gustoase, secretul celui mai bun desert. Sunt mereu o senzație când vin musafirii – FOTO
Ingrediente pentru a face aluat pentru gogoși
– 1 kilogram de făină de grâu 0000
– 260 de grame de zahăr
– 40 de grame de drojdie proaspătă
– 80 de grame de unt
– 4 ouă
– 1 linguriță de vanilie
– 200 de mililitri de lapte cald.
Gogoși cu portocale, pufoase și fragede. Acest desert triumfă întotdeauna
Cum se face aluatul pentru gogoși
Pentru a începe să faceți aluatul pentru gogoși trebuie să puneți făina într-un bol mare, să formați un vulcan cu ea și să adăugați laptele și drojdia în centru.
Sfat: De asemenea, puteți dizolva drojdia în lapte cald și adăugați acest amestec direct.
După ce s-a făcut acest lucru, se topește untul în cuptorul cu microunde și se amestecă cu făina și restul ingredientelor, adică se adaugă ouăle, zahărul și vanilia. Frământați totul până când obțineți o textură netedă și elastică, care va dura 20 până la 30 de minute. Rezultatul ar trebui să fie un aluat care să nu se lipească de mâini, dar să fie oarecum lipicios în același timp.
Rețetă delicioasă de gogoși cu banane. Se prepară cât ai clipi și nu are pic de zahăr! Iată ingredientul secret
Sfat: Dacă aluatul este încă prea lipicios, adăugați puțină făină. Dacă, în schimb, observi că este foarte uscat, toarnă puțin lapte sau apă.
Când aluatul de gogoși nu se lipește de mâini, faceți o minge cu el și lăsați-o în recipient o oră să se odihnească și să-și dubleze volumul. Este indicat să acoperiți aluatul cu o cârpă curată sau folie de plastic.
Gogoși venețiene super moi și delicioase. Rețeta unui desert antic, preparat încă din anul 1600
După acest timp, aluatul trebuie să-și fi dublat volumul. Apoi, fără să-l lovești, întinde-l cu sucitorul până când are 1 cm grosime. Rețineți că mai trebuie să se odihnească puțin, așa că va crește din nou.
Sfat: Pentru a face gogoșile prăjite mai pufoase, puteți lăsa 2 cm grosime, dar pentru gogoșile coapte vă recomandăm doar 1 cm.
Cu aluatul deja întins, tăiem gogoșile cu diametrul dorit și le rezervăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Truc: Puteți folosi atât o matriță specială pentru a tăia gogoși de casă, cât și orice alt obiect rotund, precum un pahar.
Când aveți gogoșile de casă deja tăiate, ar trebui să le lăsați să se odihnească încă 10 minute, astfel încât să crească în dimensiune.
Acum aveți două opțiuni, puteți face gogoși prăjite sau la cuptor. Pentru a găti aluatul pentru gogoși prăjite trebuie doar să încălzești mult ulei și să le introduci una câte una. Întoarceți-le des pentru a se prăji uniform și rezervați-le pe hârtie absorbantă când sunt aurii. Pentru a face gogoșile de casă la cuptor, preîncălziți cuptorul la 180 °C și coaceți-le timp de 10 minute. Rețineți că gogoșile coapte sunt mai puțin suculente, cu o consistență pufoasă, dar nu la fel de moi ca cele gătite în ulei.
Sfat: Dacă le faceți prăjite, folosiți o oală sau o cratiță în loc de o tigaie, deoarece gogoșile de casă trebuie să plutească și să nu atingă fundul.
Dacă doriți, vă puteți decora gogoșile cu glazură de căpșuni, de ciocolată sau zahăr.
Poftă bună!