Secretul bunicilor iscusite pentru bulionul de casă perfect! Cum poți să te bucuri de o aromă perfectă și o textură ideală

În cazul în care ai început deja să te gândești la proviziile pentru iarnă, venim în întâmpinarea ta pentru a-ți dezvălui cel mai bun truc pentru bulionul de casă perfect.
Alina Costache
11 iul. 2024, 11:00
Secretul bunicilor iscusite pentru bulionul de casă perfect! Cum poți să te bucuri de o aromă perfectă și o textură ideală
Secretul bunicilor iscusite pentru bulionul de casă perfect! Cum poți să te bucuri de o aromă perfectă și o textură ideală

Din casa oricărei gospodine iscusițe nu are cum să lipsească borcanul de bulion, iar pentru majoritatea doamnelor și domnișoarelor care pun preț pe calitatea mâncării, bulionul de casă devine cea mai bună opțiune.

Citește și: Emily Burghelea, la capătul puterilor! Vestea șocantă pe care a primit-o după ultimul control la medic

Bulionul tradițional, conform descrierii din „Bucate, vinuri şi obiceiuri Româneşti” de Radu Anton Roman, reprezintă o componentă fundamentală în gastronomia românească, conferind savoare și consistență preparatelor culinare. Autorul subliniază importanța utilizării ingredientelor naturale și a preparării casnice a bulionului, în contrast cu sosurile de roșii industriale, care sunt adesea bogate în conservanți și alte substanțe chimice.

Ingrediente pentru bulionul tradițional

  • 20 de kilograme de roșii coapte
  • O ceașcă de sare

Mod de preparare:

Roșiile se curăță bine și se taie în bucăți mari. Apoi, se trec printr-o sită specială pentru a separa pulpa de semințe și coajă, un instrument ce poate fi găsit în magazinele specializate și în prezent.

Pulpa rezultată se pune într-o oală mare și se fierbe timp de o oră, până când devine o pastă groasă. În timpul fierberii, se adaugă o ceașcă de sare pentru a conserva și a intensifica gustul roșiilor. După ce a fiert, bulionul se lasă să se răcească.

Preparatul se toarnă apoi în sticle sau borcane curate și uscate. Pentru a preveni fermentarea, se poate adăuga o peliculă fină de ulei deasupra bulionului înainte de a închide capacul. Acest truc ajută la menținerea calității bulionului pentru o perioadă îndelungată în cămară, fără a se altera. Recipientele cu bulion se depozitează într-un loc răcoros și întunecat din cămară, asigurând astfel păstrarea sosului de roșii peste iarnă.

Această rețetă tradițională, prin simplitatea ei, oferă posibilitatea gospodinelor să controleze calitatea ingredientelor și să obțină un produs autentic și sănătos, păstrând astfel tradițiile culinare românești.

Citește și: Top cele mai bune neveste în funcție de zodie! Care sunt femeile din zodiac care îți vor scoate peri albi

Spynews
Scene tulburătoare în cartierul Brâncoveanu, din București. Tânăra, dezbrăcată și cu un câine în lesă, a bulversat trecătorii cu apariția sa | VIDEO
Bzi.ro
Babasha, într-o ipostază inedită pe platoul de filmare! „Să vedem dacă va mai fi în trend!“
Fanatik.ro
Avocatul Adrian Cuculis a spus cine e, de fapt, vinovatul în cazul fetei omorâte de urs: “Ucidere din culpă, ar trebui să vorbim de un proces penal”
Capital.ro
Marea actriță ne-a părăsit. A murit marea doamnă. Sute de mii de români au adorat-o
Playtech.ro
Vine prăpădul! Temperaturile o iau razna în România. Urmează cel mai FIERBINTE weekend din această vară
DailyBusiness
Amenzi usturătoare pentru românii care fac acest gest! Anunțul CFR pentru cei care merg cu trenul
Adevarul
Cum poate băga statul frica în urși ANALIZĂ
Spynews
Mama Mariei Diana, tânăra ucisă în Jepii Mici, a presimțit tragedia din Bucegi. A dezvăluit cuvintele pe care i le-a transmis fetei sale înainte de excursia fatală
Spynews
”Au început să urle!”. Salvamontistul care a condus operațiunea de recuperare a fetei omorâte de urs, în Jepii Mici, a dezvăluit scenele de coșmar la care a luat parte
Evz.ro
Kate și William, pe urmele lui Meghan și Harry. Decizie șoc
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Imagini fierbinți cu Aza Gabriela, iubita lui Horațiu Moldovan, în costum de baie!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!
Cancan.ro
Rezultatele autopsiei Dianei Maria! Se schimbă tot ce se ştia despre moartea ei: nu a ucis-o ursul
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a scăpat imaginile pe net
kanald.ro
Cine sunt Ionela și Marius Cozmiuc, cei doi soți care poartă drapelul României la deschiderea JO 2024
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Este obligatoriu în trafic. Amenzi usturătoare pentru cei care încalcă legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Lili Sandu, fosta iubită a lui Bogdan Stelea, e strălucitoare la 45 de ani, într-un costum de baie alb și transparent!
stirilekanald.ro
Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”
substantial.ro
Ministerul Apărării Naționale respinge informațiile false privind reintroducerea stagiului militar obligatoriu
MediaFlux
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
Shtiu.ro
A 6-a cea mai mare țară din lume NU ARE NICIUN VECIN! Știi care este?