”Micii de la Deduleşti” este un business controlat de nouă companii, ce adună afaceri de 12 milioane lei anual. Primele afaceri în zonă au apărut la începutul anilor ’90. Unele dintre restaurantele deschise atunci funcţionează şi astăzi în acelaşi loc și au ajuns să fie conduse de cea de-a doua generaţie a aceleiaşi familii, potrivit ZF.
„Părinţii mei au pornit businessul de la Deduleşti în 1994“, a declarat Constantin Sibiceanu, acţionar al companiei SC Sibiceanu Junior SRL, fondată de părinţii săi.
Citește și: Cât de mult a crescut prețul micilor de la Obor?! Clienții sunt disperați: „Îngrozitor de scump”
Românii sunt îndrăgostiți de gustul micilor, fiind unul dintre cele mai consumate feluri de mâncare de la noi din țară. DN 7 care trece prin faţa restaurantelor de la Deduleşti este unul dintre cele mai aglomerate din România. Cu trecerea anilor li s-a dus faima. Puțini sunt cei care trec pe DN7 fără să oprească să mănânce un mic pe Dealul Negru. Vânzările mari i-au determinat pe unii comercianți să treacă la un program non-stop.
Secretul afacerii este adus de cantitate, calitate și preț. Spre exemplu, pe Dealul Negru un mic de 90 de grame costă şase lei.
Spre comparaţie, la Hanuí lui Manuc, o porţie cu trei mititei (de 80 de grame fiecare), cartofi prăjiţi, muştar şi ardei iute costă 47 de lei, de câteva ori mai mult decât la Deduleşti, conform calculelor ZF pe baza preţurilor din meniuri.
Citește și: Cât costă o porție de patru mici în restaurantul lui Mugur Mihăescu din București
Terasa cu mici de la Piața Obor este extrem de cunoscută, atât printre români, cât și printre străini. Până acum ceva timp, cei care voiau un mic de la Obor aveau de plătit 3 lei, însă lucrurile s-au schimbat. Același mic acum costă 5 lei, iar clienții sunt șocați, tocmai pentru că scumpirea a fost „peste noapte”.