Mâncăm ce ne place, dar cu măsură. Şi, încă un sfat preţios, ne facem timp să preparăm acasă astfel de deserturi răcoroase, pentru că în comerţ rareori vom găsi un sortiment lipsit de coloranţi, aditivi şi alte grăsimi care ne pot pune în pericol atât sănătatea cât şi greutatea.
Iată sfatul medicului nutriţionist Luminiţa Florea, de la Centrul Provita:
„Îngheţata este un aliment care aduce aport nutritiv complex de proteine, glucide şi lipide, dar fără un aport corespunzător de fibre. Este foarte important ca înainte de a cumpăra o îngheţată din comerţ să verificăm eticheta nutriţională pe care producătorul are obligaţia să o tipărească pe ambalajul ei (la 100 g de îngheţată se va nota conţinutul este proteine, lipide şi glucide).
Citeşte şi A ţinut dietă de 100 de zile cu îngheţată şi alcool. Ce s-a întâmplat este INCREDIBIL
Atenţie mare la diferenţa dintre conţinutul caloric exprimat la gramele de produs (îngheţata în forma ei finală pe care o consumăm este solidă) şi cel exprimat pe ml sau litru (forma lichidă, înainte de solidificare).”
Pentru ca îngheţata să fie un aliment sănătos, trebuie să aducă în organism un aport cât mai mare de proteine şi cât mai redus, dar şi echilibrat între ele, de lipide şi glucide.
Există în comerţ variante de îngheţată „diet”, care au un aport crescut de proteine şi mai redus de grăsimi sau glucide.
Citeşte mai mult pe csid.ro