Secretul unor găluște perfecte este acum la îndemâna oricui. Pe cât de delicioasă este, pe atât de complicată poate părea uneori de făcut, mai ales în ceea ce privește găluștele. Cine reușește să le facă perfecte, nici prea moi, dar nici prea tari, se poate simți cu adevărat norocos.
Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău atunci când mănânci mămăliga. E singurul aliment din lume care face asta
Găluștele sunt unele dintre cele mai complicate preparate. Deși se fac din ingrediente puține, multe gospodine se dau peste cap să obțină compoziția potrivită pentru ca acestea să iasă potrivit, nici prea moi, să se sfărâme, dar nici prea tari.
Iată cea mai simplă rețetă de găluște cu care sigur nu vei da greș. Secretul constă în hidratarea grișului. Mai exact, după ce amesteci grișul cu oul, compoziția se lasă 15 minute la odihnit pentru ca grișul să absoarbă umiditatea de care are nevoie. De menționat este că greutatea oului întreg, în coajă, trebuie să fie egală cu cea a grișului, iar aceste ingrediente se bat alături de un praf de sare. După ce se odihnesc găluștele, acestea se pun în supă, la fiert, timp de 10-15 minute.
Și acum că știi cum se fac găluștele perfecte, îți lăsăm și o rețetă delicioasă de supă cu roșii și găluște. Ai nevoie de 2 kg roşii, 2 cepe, 1 căpăţână, usturoi, 2 morcovi, 1 lingură unt, 1 rădăcină albitură, 1 linguriţă zahăr, 1 legătură de pătrunjel, sare, 2 ouă, 4-6 linguri cu griş, 1 lingură ulei, potrivit clickpoftabuna.ro.
Spălă roșiile cu grijă, curăță cepele și usturoiul, apoi taie-le în bucăți mari. Pune ingredientele într-un vas mare și acoperă-le cu apă, apoi lăsaț-le să fiarbă la foc mic timp de o oră. După ce s-au răcit, trece-le printr-o sită pentru a obține o pastă uniformă. Într-un alt vas, curăță morcovii și albitura, apoi spălă-le și tăie-le în bucăți mici. Ulterior, pune-le la fiert în 2 litri de apă încălzită. Lăsă-le să fiarbă acoperite timp de 20 de minute, apoi adăugă pasta de roșii în supă. Acum adaugă sarea în funcție de gust.
Într-un bol, bate ouăle cu o furculiță, adăugând grișul în ploaie până când compoziția devine omogenă și lipicioasă. Pune o lingură de ulei și amestecă rapid. Folosind o lingură, ia bucăți din amestecul de griș și pune-le în supă. Acoperă vasul și lăsă-le să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute. Toacă niște pătrunjel și adaugă-l la sfârșit, alături de zahăr și unt. Acum supa este gata de servit!
Citește și: Rețetă de găluște cu prune și sos de vanilie, în stilul lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani