Secretul ciorbei de perișoare a fost descoperit! Există un truc pe care marii bucătari îl cunosc însă refuză să îl divulge. Cu toate acestea, noi l-am descoperit și ne-am gândit că este momentul să ți-l dezvăluim.
Deși pare greu de crezut, cei mai iscusiți bucătari folosesc atunci când prepaară ciorba de perișoare zeamă de varză sau chiar lichidul din borcanul cu castraaveți murați.
Atenție, cabtitatea de zeamă de varză sau de lichid de la castraveții murați care se adaugă în oala de ciorbă depinde foarte mult de gustul fiecăruia, dar și de cât de acră vrei să fie.
Un alt truc extrem de important care contează foarte mult atunci când vine vorba de prepararea unei ciorbe delicioase este să guști mâncarea înainte de a fi oprit focul de la aragaz.
Ingrediente pentru ciorbă:
Ingrediente pentru perișoare
Mod de preparare:
Pentru început se taie legumele cubulețe și se pun la fiert, alături de ardeiul iute feliat. Când legumele sunt aproape fierte, se pun perișoarele (după aproximativ 15 minute), care se prepară astfel: carnea și ceapa se dau de două ori prin mașina de tocat sau se toacă la robot, cât mai fin posibil. Se adaugă verdeața tocată foarte mărunt, oul, sarea, piperul, cimbrul și orezul spălat în prealabil. Se amestecă totul foarte bine, până cțnd se omogenizează compoziția.
Carnea folosită nu trebuie să fie foarte slabă, pentru că este nevoie de puțină grăsime. Dacă alegeți carnea de vită sau de pasăre, este recomandat să puneți niște grăsime sau 2-3 linguri de ulei.
Când perișoarele au fiert, adăugați sucul de roșii și zeama de varza. Se lasă să clocotească de câteva ori, se gustă și se pune sare și piper după gust. Se stinge focul și se adaugă verdeața tocată.
Se acoperă oala de ciorbă cu un capac și se lasă să se infuzeze aromele pentru 15 minute.