Secretul ciorbei românești care a făcut furori în Franța, dezvăluit de Dorel Vișan. Recent, marele actor a dezvăluit secretele ciorbei sale de burtă pentru care francezii se bat atunci când trec pragul restaurantului românesc „La Maritza”, din orașul Nantes, pe care îl dețin artiștii Lorraine și Marian Baicu.
„Ciorba de burtă o gătim după rețeta prietenului nostru, actorul Dorel Vișan, pe care l-am invitat și pe la noi. Ne-a dezvăluit rețeta lui secretă și care putem spune că se bucură de mare succes.
Noi avem și clienți români, dar și foarte mulți francezi, care, după ce au vizitat România, s-au îndrăgostit de mâncărurile noastre și acum vin des în local.
Ciorba de burtă este printre cele mai solicitate din meniu, de către francezi. Se vinde cu 8,5 euro porția, adică un castron cu ciorbă de burtă, având alături și pâine de casă, ardei iute și smântână.
Precizăm că burta de vită o cumpărăm de la magazinul unor români, care și-au deschis o afacere, aici, în Franța”, a declarat declarat solista Lorraine Baicu , pentru Playtech Știri.
Succesul uriaș de care se bucură ciorba de burtă a lui Dorel Vișan în Franța a stârnit interesul proprietarilor de restaurante care se gândesc să o introducă în meniurile lor, dar și a gospodinelor.
Marele Actor spune că rețeta nu este una tocmai ușoară și sunt mai mulți pași care trebuie urmați pentru ca ciorba să iasă gustoasă.
„Sunt foarte multe secrete ca ciorba de burtă să iasă gustoasă. De pildă, burta de vită trebuie să fie de la noi din țară, nu e bună asta congelată, adusă din Uniunea Europeană, nu are gust.
În plus, burta nu trebuie să fiarbă singură, mai trebuie să puneam, în oală, la fiert, și oase de vită, dar și ”adidași”, adică picioare de porc, cum punem și în piftie.
Înainte de a o pune la fiert, burta se spală și trebuie frecată cu făină de mălai. După ce a fiert tot, se separă oasele, zeama se trece printr-o sită, unde rămân oasele mai mici, iar burta, dar și carnea, pe care o desprindem de pe oase și de pe ”adidași”, se păstrează, se pun toate în ciorbă.
Se drege la final cu ouă. Și aici mai un secret. Se pune câte un gălbenuș la porție, câte porții aveți în oală, tot atâtea gălbenușuri puneți. Atenție! Se separă gălbenușul de albuș, iar albușul nu se pune.
Putem să acrim ciorba cu oțet sau cu zeamă de lămâie, iar la sfârșit se drege cu un morcov, călit puțin în ulei, ca să îi dea un pic de față, un aspect frumos, colorat. Așa o prepar eu. Se servește cu ardei iute, cu pâine de casă și cu smântână.
Mă bucur că rețeta mea are succes în Franța, în localul prietenilor mei Lorraine și Marian Baicu. E o reteță complicată, trebuie să pui suflet, nu e deloc ușoară.
La noi, de obicei, se face, de fapt, un fel de supă de burtă, adică se fierbe burta, se pun legumele și, gata! A, nu, aia nu e bună, e o zeamă! Eu v-am învățat acum să faceți o ciorbă de burtă adevărată”, a spus Dorel Vișan.
Citește și Marele actor Dorel Vişan a părăsit scena. Regretele amare care i-au grăbit sfârşitul carierei