Grădinarii cu experiență folosesc trei ingrediente naturală, pentru a ajuta florile să treacă cu bine peste iarnă și să înflorească frumos la primăvară. Însă, este important de respectat niște reguli și anume, ingredientele trebuie puse la rădăcină, la sfârșitul lunii noiembrie.
În luna noiembrie, e momentul perfect să începi să le protejezi de frig, și primul lucru este să pui gunoi de grajd descompus la rădăcină, astfel îmbunătățește calitatea și structura solului.
Totuși, când vine vorba de îngrășăminte, cele mai bune sunt cele cu fosfor și potasiu, care se dizolvă încet în pământ și ajută rădăcinile să fie puternice, exact ce au nevoie plantele pe timpul iernii. Nu sunt recomandate îngrășămintele cu azot pentru că face plantele să dea frunze noi, fix ce nu au nevoie acum, când vine gerul.
Pentru a le proteja de ger, este indicat să pui un strat de mulci. Mai exact, pui un strat de vreo 5-7 centimetri de paie, frunze uscate sau scoarță de copac peste pământ, în jurul plantelor. Mulciul va acționa ca o pătură termincă pentru rădăcini și le va ține la temperatura optimă, până vine căldura, scrie Click.ro.
Un alt truc este să pui cenușă de lemn la rădăcină. Fiind plină de minerale bune pentru plante, mai ales potasiu și fosfor, le conferă o rezistență incredibilă.
Iubitorii de flori știu că îngrijirea acestora pe timp de iarnă necesită o atenție sporită. Dacă nu sunt respectate regulile fiecărui tip de plantă, acestea pot muri. Astfel, persoanele care vor să își înfrumusețeze balconul sau grădina, trebuie să opteze pentru cele mai puțin pretențioase.
Iedera e perfectă pentru decorarea balconului sau a grădinii. Pe lângă faptul că arată spectaculos, iedera nu necesită o îngrijire strictă. Aceasta rezistă și la temperaturi de zero grade.
Lavanda poate sta în grădină iarna fără probleme, pentru că primăvara se va trezi din nou la viață. Este rezistentă la frig, dar trebuie protejată cu scoarță de copac la bază pentru a nu îngheța. (Vezi AICI mai multe flori)