În această perioadă a anului, gospodinele se ocupă de murături. Când murăturile sunt pregătite în casă, nu sunt cumpărate din comerț, ele dau un plus de aromă mâncărurilor. Nu prezintă conservanți, aditivi și nici coloranți alimentari.
În general, murăturile pot fi ținute în butoi, fie în cămară, fie în beci, până la final de februarie. Gospodinele au început să sorteze deja legumele bune de cele care au gust de alterat. Mai jos vei afla în ce mod poți păstra murăturile în formă perfectă până vara târziu.
Citește și Noua Casă 2024. Câţi bani primesc viitorii beneficiari şi ce condiţii trebuie să îndeplinească
Iată cum poți păstra murăturile până în vară. Această metodă la care apelează multe gospodine se pune în practică la finalul ultimei luni de iarnă, adică în februarie. Ai nevoie de câteva borcane.
Dacă te întrebi cum poți să păstrezi murăturile și în săptămânile următoare, trebuie să le scoți din butoiul cu murături și să le pui în borcane mici. Mare grijă să nu arunci moarea din butoi, ea se pune alături de legume.
Dacă legumele murate sunt puse în recipiente închise etanș, acestea trebuie păstrate la frigider până la finalizarea murăturilor. Alimentele vor avea un gust deosebit, nu chiar înțepător. Usturoiul, semințele de muștar, boabele de piper, mărarul – toate aceste condimente sporesc aroma preparatului.
Nu e nevoie să faci din borcane conserve sau să le sterilizezi. Doar să le ții la frigider trei sau patru luni până când le poți consuma. Apoi vor începe să-și piardă din textura crocantă, astfel încât nu vor mai fi potrivite pentru a fi servite la masă.
Dacă simți că aroma legumelor din butoi nu este suficient de intensă și vrei să o sporești, poți să adaugi unele ingrediente în borcane. De exemplu, poți tăia câteva felii de castravete rondele, nu sub formă de sulițe, și să adaugi ceapă albă tăiată mărunt. De asemenea, poți presăra peste legume 1 linguriță mică de semințe de muștar sau 2 bucățele de ienibahar. Rezultatul final va mulțumi pe toată lumea. Poftă bună!