Jeremy Lorber, medicul uneia dintre cele mai în vârstă persoane din lume a dezvăluit secretul longevității.
Pearl Berg, una dintre cele mai bătrâne persoane din lume a reușit să depășească pargul de un secol fără diete stricte cu salate, fără rutine speciale cu exerciții fizice și fără suplimente scumpe. Femeia a murit în luna februarie 2024, când avea vârsta de 114 ani, fiind a treia cea mai în vârstă persoană din SUA și a noua din lume, potrivit datelor citate de Business Insider.
De-a lungul deceniilor, starea de sănătate a femeii a fost impecabilă, a dezvăluit medicul ei, Jeremy Lorber, hematolog-oncolog la Spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles.
„Ceea ce mi s-a părut remarcabil a fost că ea nu a făcut nimic ciudat sau ieșit din comun. Părea că a încercat să-și trăiască viața din plin”, a mărturisit medicul.
Longevitatea este un subiect care stârnește din ce în ce mai mult interes în societatea de astăzi, iar antreprenorii investesc milioane de dolari în astfel de startup-uri. Tehnologiile moderne îi pot ajuta pe doritori să amâne îmbătrânirea și chiar moartea.
Cu toate că startup-urile și bogații lumii mizează pe găsirea unor soluții care să stopeze îmbătrânirea, oamenii de rând se concentrează pe adoptarea unui stil de viață sănătos pentru a trăi mai mult.
Jeremy Lorber, medicul lui Pearl Berg, a spus că „Oamenii care se concentrează pe longevitate pot avea un sentiment pozitiv dacă au senzația că au oarece control. Dar este vorba mai mult de noroc – nu ne putem alege genele cu care ne naștem”.
Totuși, acesta a subliniat că activitățile noi pot scade riscul de a dezvolta anumite boli sau de a îmbătrâni prematur.
„Pearl mi-a întărit ideea că nu există un lucru magic de făcut sau ceva ce nu trebuie să faci. Lucurile pe care le-am identificat la ea și la alți pacienți longevivi care trăiesc bine sunt menținerea sentimentului de utilitate și realizarea de lucruri noi”, a dezvăluit acesta.
Așadar, secretele longevității sunt gratuite și te ajută să ai o viață sănătoasă, dacă știi să le aplici corect. Obiceiurile precum menținerea unor relații puternice cu persoanele apropiate, timpul alocat relaxării și practicarea regulată a unor exerciții fizice ușoare sunt asociate cu șanse mai crescute de a trăi până la 100 de ani sau chiar mai mult.