Secretul longevității dezvăluit de un medic în vârstă de 102 ani. Dr. William a povestit că a început să mănânce sardine încă de la vârsta de 6 ani, cu mult înainte ca beneficiile acizilor grași omega-3 să fie bine cunoscute. Această alegere simplă din copilărie i-a devenit un obicei pe viață și l-a ajutat să depășească vârsta de 100 de ani.
Dr.William s-a născut în 1922, în Regatul Unit. S-a stabilit în Toronto în anul 1957 și și-a dedicat viața medicinei. Povestea sa a fost relatată de Dr. Samir Sinha, specialist în geriatrie la Spitalul Mount Sinai din Toronto, care îl descrie ca fiind „un pacient remarcabil și o sursă de inspirație”.
Într-un interviu pentru Business Insider și platforma spitalului, Dr. William a împărtășit cele trei reguli simple care, în opinia sa, l-au ajutat să depășească 100 de ani.
Primul secret al longevității sale este menținerea unui stil de viață activ. Dr. William povestește că în tinerețe înota de patru până la cinci ori pe săptămână. Chiar și astăzi, la vârsta de 102 ani, continuă să facă mișcare zilnic. Merge pe jos și ridică gantere de aproximativ șapte kilograme.
„Ferește-te de inactivitate. Nu îmi permit să devin imobil”, spune medicul în vârstă de 102 ani, potrivit Adevărul.ro.
Potrivit studiilor, 20 de minute de mers pe jos pe zi sau 30 de minute de exerciții pentru întărirea musculaturii pe săptămână pot contribui semnificativ la o viață mai lungă.
Al doilea lucru care l-a ajutat pe doctornul William să ajungă la vârsta de 102 ani este mâncarea gătită acasă. Prepararea mâncării din ingrediente neprocesate este cea mai sigură metodă de a evita aditivii și ingredientele nocive din produsele de supermarket, care, deși economisesc timp, pot avea efecte negative asupra sănătății pe termen lung. Chiar și la 102 ani, doctorul William își gătește singur mesele.
De asemenea, deși pare banal, consumul regulat de sardine l-a ajutat, fără îndoială, pe Dr. William. Bogate în omega-3, aceste pești mici sunt un aliat important în prevenirea bolilor cardiovasculare și susțin funcțiile cognitive.
”„Am început să le mănânc la șase ani, cu mult înainte ca să se descopere beneficiile acizilor grași Omega-3”, povestește medicul.
Dr. William consideră că și jobul său este un alt element care l-a ajutat să depășească 100 de ani. Acesta s-a pensionat la 85 de ani, dar de-a lungul carierei a avut mai multe locuri de muncă. A început ca medic de familie, însă, înainte de pensionare, a profesat și ca psihoterapeut.