Puține gospodine știu că există un ingredient care le ajută să obțină cele mai bune chiftele, gustoase și crocante. Acestea sunt extrem de apreciate atât în casele românilor, cât și în restaurantele tradiționale din mai multe zone din România. Chiftelele pot fi servite alături de o porție de piure sau de cartofi natur.
Cartoful ras este esențial în prepararea chiftelelor, rolul său fiind acela de a absoarbe apa și de a păstra aromele celorlalte ingrediente din compoziție. De asemenea, amidonul ajută la obținerea unei texturi delicate și oferă un gust unic.
Ingredientele pe care le folosesc moldovencele când prepară chiftele sunt:
Metoda de preparare este una foarte simplă, iar gospodinele din regiunea Moldovei o respectă cu sfințenie și o dau mai departe și celor care vor să învețe cum să obțină cele mai bune chiftele. Într-un bol spațios se combină carnea tocată, cartoful ras, ceapa și usturoiul tocate, pâinea înmuiată, pătrunjelul, sarea, piperul și opțional restul ingredientelor.
Se amestecă bine toată compoziția, până când va deveni omogenă. Cartoful va lega amestecul și va oferi o textură fină chiftelelor. Din compoziție se modelează bile de dimensiunea dorită, pe care le aplatizăm cu mâinile pentru a obține forma de chiftele.
Citește și: De ce să pui apă minerală în compoziția chiftelelor. Trucul cunoscut doar de adevăratele bucătărese
Uleiul se pune la încins, iar pârjoalele se prăjesc la foc mediu, până când prind o culoare aurie și devin crocante pe ambele părți. În cazul în care doriți să le pregătiți la cuptor, tot ce trebuie să faceți este să preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius și să așezați chiftelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acestea se lasă la cuptor aproximativ 25 de minute, după care sunt gata de servit. Poftă bună!