Secretul unui pilaf gustos. Ingredientul de aur care îi dă un gust divin

Unul dintre felurile principale iubite de mai toți românii este pilaful. În bucătăria românească pilaful, de cele mai multe ori, se face cu pui sau cu legume.
Alina Costache
17 feb. 2024, 20:23
Secretul unui pilaf gustos. Ingredientul de aur care îi dă un gust divin

Rețetă pilaf. Ne aflăm aproape de Postul Paștelui, iar dacă vrei să servești un preparat sănătos și gustos, atunci încearcă pilaful de orez cu legume. Este o rețetă pe care trebuie neapărat să o încerci în această perioadă din an. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat gustos și care va reuși să-ți încânte papilele gustative!

Vă prezentăm o reţetă de pilaf delicioasă. Puţine gospodine ştiu că secretul constă într-un ingredient simplu.

Ingrediente: o cană de orez, un ardei roșu, un morcov, 100 de grame de ciuperci, sare şi piper. Ca să vă iasă pilaful delicios trebuie neapărat să aveţi puțină grăsime de pasăre de curte.

Mod de preparare
La o cană de orez puneţi 3 căni de apă. Puneţi la fiert orezul împreună cu grăsimea de pasăre.

Între timp, vă ocupaţi de legume. Curăţaţi ardeiul roşu, îl tocaţi mărunt, morcovul îl curăţaţi şi îl daţi prin răzătoare. Ciupercile le spălaţi şi le scurgeţi bine de apă. Puneţi într-o tigaie puţin ulei sau unt şi adăugaţi legumele. Presăraţi sare şi piper. Când orezul este aproape gata, adăugaţi legumele trase la tigaie. Se amestecă şi se mai lasă câteva minute la foc mic. La sfârşit, după gust puteţi pune verdeaţă.

Poftă bună!

Rețetă de pilaf cu legume: preparat de post

Pentru una dintre mesele principale ale zilei, o rețetă de pilaf cu legume poate fi alegerea perfectă. Nu necesită nici mult timp de preparare și nici ingrediente complexe.
Este o rețetă perfectă pentru perioadele de post, sau pentru atunci când dorești ceva simplu, dar gustos. Modul de gătire al orezului este simplu și uşor, însă trebuie respectate câteva reguli.

Prima regulă constă în alegerea tipului de orez, în funcție de preparatul pe care îl dorim.

Acum este mai simplu, pentru că in magazine găsim orezul în pachete direct selecționat pe tipuri de preparare. Găsim orez pentru sarmale, orez pentru pilaf sau pentru desert.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi o mâncare simplă de orez.

Pilaf cu legume – Ingrediente
250 gr orez pentru pilaf
750 ml supă de legume, sau apă
50 ml ulei de floarea soarelui
150 ml suc de roșii
1 ceapă
3 căței de usturoi
1 ardei gras, roșu
2 morcovi
sare și piper
2 foi de dafin
1 crenguță de cimbru
fulgi de chili
1 legătură de pătrunjel verde

Rețetă de pilaf cu legume – Mod de preparare
Mai întâi se pregătesc toate ingredientele, pentru că orezul se prepară foarte rapid. În maxim 15 minute acesta este deja fiert.

Începem prin a clăti orezul în două ape reci, apoi îl lăsăm în apă rece cât să fie bine acoperit. Îl lăsăm așa până îl vom adăuga în vasul de fierbere, pentru a mai elimina din amidon.
Curățăm legumele și le tocăm mărunt. Punem un vas cu supa de legume la fiert. Dacă nu avem supă de legume, putem pune apă. Pe alt ochi de aragaz punem o tigaie adâncă cu uleiul la încins. Adăugăm ceapa și usturoiul și le amestecăm pe foc 2-3 minute, atât cât să-și degaje aromele și să se pătrundă ușor. Apoi adăugăm morcovii și îi amestecăm bine cu ceapa și usturoiul ușor călite. Nu-i lăsăm să se prepare, ci doar să se pătrundă ușor.

Scurgem bine orezul și îl adăugăm peste ingredientele din tigaie. Îl amestecăm bine cu ingredientele pentru aproximativ 2 minute, apoi adăugăm jumătate din supa de legume fierbinte.

Nu vom adăuga în această rețetă de pilaf cu legume toată supa de la început, ci treptat, în timp ce orezul se hidratează. Adăugăm și foile de dafin și o crenguță de cimbru. Când orezul este aproape fiert, adăugăm și sucul de roșii, dar și ardeiul gras, tocat cuburi. Sucul de roșii va da culoare, dar și gust preparatului. După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul verde, tocat și acoperim tigaia cu un capac. Orezul se va mai hidrata și după stingerea focului și va absorbi tot lichidul din vas. Ardeiul se va adăuga spre final de fierbere pentru a rămâne ușor crocant, scrie catine.ro.

Este foarte simplă și rapidă această rețetă de pilaf cu legume în varianta de post. Dacă totuși nu doriți un preparat de post, spre final de fierbere a pilafului puteți adăuga un cub de unt, pentru un plus de cremozitate. Supa de legume poate fi înlocuită cu supă de pui, sau supă de vită.

Părintele Efrem, călugărul care știe toate tainele rețetelor mănăstirești! Poate oricând să concureze cu chef Bontea, Scărlătescu sau Dumitrescu

Ce spuneți despre o delicioasă ceapa murată? Se face ușor și este sănătos.

„Avem nevoie de:

•5 cepe rosii mici

•250ml apa

•180ml otet

•o lingurita sare

•o lingurita miere

•cateva boabe de piper/o lingurita de piper macinat

Cum o preparam?

Intr-un vas punem apa la fiert. Intre timp ne ocupam de ceapa. O taiem rondele si o adaugam intr-un borcan.

Intr-un alt recipient adaugam otetul, sarea, mierea, piperul si amestecam. Dupa ce a fiert apa, o adaugam peste compozitia obtinuta, amestecam si transferam totul peste ceapa rosie.

Punem capacul si lasam la racit timp de o ora. Dupa o ora punem ceapa in frigider pentru inca 2 ore dupa care este pregatita pentru a fi consumata!”, conform Endofoodart.

Endofoodart vă propune o rețetă delicioasă: Crispy de pui fără ulei.

„Avem nevoie de:

•500g piept de pui de casa

•3 oua

•400g fulgi de porumb

•100g pesmet fara gluten

•o lingurita de sare

•o lingurita de piper

•o lingurita de boia

•o lingura de usturoi granulat

Preincalzim cuptorul la 180°

Taiem pieptul de pui in fasii de pui

Intr-un bol, batem cele 3 oua si le amestecam cu condimentele

Sfaramam fulgii de porumb cu mana sau cu ajutorul unui blender pentru a ii transforma intr-o faina

Trecem fiecare bucata de pui prin pesmet fara gluten, ou si fulgi de porumb; in cazul in care dorim sa avem o crusta mai crocanta putem sa mai trecem fiecare felie inca o data prin ou si fulgi de porumb

Asezam bucatile de pui pe o tava tapetata cu hartie de copt si o punem in cuptor pentru 30 de minute

La jumatatea timpului – dupa 15 minute – scoatem tava din cuptor si intoarcem fiecare bucata de pui pe cealalta parte”, conform Endofoodart.

Rețete mănăstirești de post! Secretele măicuțelor de la Mănăstirile din Sibiu au ieșit la iveală după zeci de ani. Trebuie neapărat să le încerci în Postul Crăciunului

Nutriţionistul ne recomandă cum să consumăm corect castraveţii.

Castraveţii sunt unul dintre cele mai populare produse, dar ca aceştia să fie benefici pentru sănătate, merită să luaţi în considerare câteva aspecte importante atunci când îi utilizaţi, a declarat nutriţionistul şi fitoterapeutul Anjelika Duval.

Potrivit medicului, cea mai valoroasă proprietate a castraveţilor este conţinutul ridicat de potasiu, care elimină excesul de apă din organism, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI. În acelaşi timp, castraveţii proaspeţi din propria grădină vor fi mult mai sănătoşi – pentru că ştim exact ce fel de îngrăşăminte au fost folosite şi cum au fost stropiţi. De modul în care au fost stropiţi, a remarcat Duval, depinde compoziţia castraveţilor şi conţinutul de minerale utile din legumă.

Castraveţii cumpăraţi este mai indicat să fie curăţaţi de coajă, consideră expertul, deoarece nitraţii şi alte substanţe care fac parte din îngrăşăminte se acumulează în coajă.

De asemenea, nu trebuie să abuzaţi de castraveţii muraţi, mai ales seara sau pe timpul nopţii, deoarece sodiul pe care îl conţin reţine apa în organism şi duce la umflarea articulaţiilor şi la creşterea tensiunii.

În acelaşi timp, limonada făcută din suc de castraveţi poate ajuta la normalizarea tensiunii arteriale la persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Pentru a face acest lucru, trebuie să folosiţi suc de castraveţi în proporţii egale jumătate suc, jumătate de apă minerală şi să adăugaţi mentă şi suc de portocale. În perioada toridă a verii, în acest mod putem scăpa de hipertensiunea arterială şi ne putem simţi mult mai bine, a notat medicul, conform Rador.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Țara care nici nu vrea să audă de animalele din România. A interzis total importul
Capital.ro
Mașinile au primit interzis. Măsura intră în vigoare de astăzi, 5 August, de la ora 23:00
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
AVERTISMENT pentru toți românii cu bani pe card. NU MAI FACEȚI ASTA!
Adevarul
Afacerea clandestină care i-a transformat pe securiști în milionari. „Mulți oameni și-au vândut casa pentru asta” INTERVIU
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Protest la Târgșor. Elena Udrea s-a dezlănțuit
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Simona Halep, devastată după ce a primit vestea cutremurătoare: 'Dumnezeu să-l odihnească în pace!'
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Avertizare de cod galben de ploi și vijelii pentru 10 județe până marți
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Legea nedorită de nimeni: Să nu ne ducem în altă zonă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Noi reguli în producția alimentară: Comisia Europeană interzice aromele artificiale de fum
MediaFlux
SUMA DUPĂ RECALCULARE! Poștașii aduc FLUTURAȘII de PENSIE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!