Secţia ATI a Spitalului Foişor din Capitală, evacuată de urgenţă pentru nebulizare. Reprezentanţii spitalului anunţă că o parte din pacienţi au fost diagnosticaţi cu germeni multirezistenţi. Este vorba inclusiv despre pacienţi internaţi sau pozitivaţi cu covid-19. Spitalul Foișor are în total 28 de paturi ATI, dintre care două alocate pentru pacienți COVID-19.
„Din motive de suprasolicitare a circuitelor de siguranță în rezolvarea unor pacienți cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multurezistenți – inclusiv pacienți internați sau pozitivați COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale – s-a impus necesitatea (rezolvată în acest moment) evacuării ATI pentru nebulizare virucidă și bactericidă și derulării unor operațiuni specifice – curățenie înaltă și renebulizare de același tip. A fost evacuată de urgență reanimarea – secția ATI pentru aceste intervenții absolut necesare menținerii siguranței actului medical”, precizează reprezentanții spitalului.
Potrivit acestora, pacienţii evacuaţi au fost „izolați și tratați în condiții de maximă atenție și siguranță, în acest moment cei care erau pozitivi COVID-19 fiind deja externați”.
Reprezentanții spitalului au anunţat că, potrivit ordinului anunţat de Raed Arafat în urmă cu câteva zile, au oprit internările pacienților care nu reprezintă urgențe medicale.
Citeşte şi STUDIU. Ce boli pot dezvolta persoanele care au avut COVID la un an de la infectare
Trei focare de COVID-19 au fost confirmate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, în secţiile Medicală 1, Cardiologie şi Neonatologie
În secţia Medicală 1, opt pacienţi au fost depistaţi pozitiv, iar focarul ar fi pornit de la doi pacienţi testaţi pozitiv la 24 de ore de la internare. Al doilea focar evoluează în secţia de Cardiologie unde au sunt patru pacienţi infectaţi. Primul pacient a fost diagnsoticat cu COVID la opt zile de la internare.
Al treilea focar evoluează în secţia Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Galaţi, unde sunt trei cadre medicale infectate, doar una dintre asistente fiind vaccinată anti-COVID. În aceeaşi secţie, o femeie a fost testată pozitiv imediat după ce a născut. Atât femeia, cât şi bebeluşul au fost transferaţi la alt spital.
În judeţul Galaţi, joi au fost raportate 207 cazuri noi şi 14 decese, între care care şi femeie de 32 de ani, nevaccinată. De altfel, doar unul dintre pacienţii care şi -u pierdut viaţa era vaccinat, un bărbat de 63 de ani, cu multiple alte afecţiuni, potrivit News.ro.
Judeţul Galaţi are 32.051 de bolnavi COVID de la debutul pandemiei. Numărul persoanelor decedate a ajuns la 1.086.