Sectorul 1: Începe curăţenia de primăvară pe strada ta

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a dat startul curățeniei de primăvară în cadrul unui comandament organizat vineri, 13 martie 2015, pe Bulevardul Kiseleff. Timp de o lună, peste 150 de utilaje vor salubriza toate cele 1125 de artere din această zonă administrativă.
Romania TV
13 mart. 2015, 13:33
Sectorul 1: Începe curăţenia de primăvară pe strada ta

„Strada și orașul sunt o prelungire a casei noastre. Este responsabilitatea noastră să păstrăm oraşul curat și să protejăm mediul înconjurător. Trebuie să avem grijă de sănătatea noastră, a copiilor noştri şi a generaţiilor viitoare!”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, prezent la eveniment.

Soluții ecologice pentru salubrizarea domeniului public
În cadrul curățeniei de primăvară, Compania Romprest, prestatorul serviciului de salubrizare din această zonă administrativă, va desfășura următoarele activități: răzuitul rigolelor, măturatul manual și mecanizat, stropitul și spălatul cu substanțe ecologice și apă din puțurile proprii de mare adâncime a carosabilului și trotuarelor, precum și întreținerea curățeniei. De asemenea, vor fi colectate deșeurile rezultate de la populație, precum și cele existente în depozite necontrolate.

Mai mult, pe toată perioada curățeniei de primăvară, locuitorii Sectorului 1 se pot debarasa de deșeurile vegetale (frunze și crengi uscate) din curțile proprii, care vor fi colectate de către Romprest la sfârșit de săptămână.

Pentru desfășurarea curățeniei se vor folosi peste 150 de utilaje: autogunoiere, unimoguri, autoutilitare, perii, basculante, portcontainere, cisterne cu pompe de înaltă presiune (până la 150 bari), încărcătoare frontale, abrollkippere, multicaruri etc.
Tot în cadrul curățeniei de primăvară, Romprest va salubriza toate recipientele de pe domeniul public, folosind echipamente speciale de igienizat şi soluţii ecologice. Astfel vor fi curăţate peste 14.000 de coşuri stradale (amplasate pe stâlpi) și aproximativ 2000 de recipiente de colectare selectivă.
Locuitorii Sectorului 1 pot semnala, 24 h din 24 h, orice problemă legată de salubrizarea domeniului public la numărul de telefon 021/9460 – call center-ul Companiei Romprest.

Sectorul 1 ridică media națională la colectare selectivă
Sectorul 1 se apropie de media europeană la colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile, pentru locuitorii din această zonă administrativă, colectarea devenind o practică obișnuită. În Sectorul 1, unul din patru cetățeni pre-colectează selectiv deșeurile, separând, astfel, hârtia de plastic, metal și sticlă.

Primăria Sectorului 1 împreună cu compania Romprest au inițiat, încă din anul 2009, campania „Pre-colectează selectiv la tine acasă”- un program de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje de la populație. Proiectul a debutat la 23 de asociații de proprietari, în prezent peste 70% dintre locuitorii Sectorului 1 colectând separat la domiciliu ambalajele produselor folosite în gospodăria proprie. Pentru colectarea separată a plasticului/metalului, sticlei și hârtiei/cartonului, Compania Romprest distribuie către asociațiile de proprietari aproximativ 50.000 de saci lunar.

Administrația Sectorului 1 își propune, ca în viitor, să extindă programul de pre-colectare selectivă la domiciliu la toată populația Sectorului 1.
De asemenea, toate unitățile de învățământ din Sectorul 1 (grădinițe, școli, licee) beneficiază de un program de colectare selectivă, pe două paliere: hârtie/carton și plastic.

Continuă campania de colectare a deșeurilor electronice
Din grijă pentru mediu şi pentru sănătatea locuitorilor din această zonă administrativă, Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest continuă campania de colectare a echipamentelor electrice, electronice şi electrocasnice (DEEE).

În a doua duminică a fiecărei luni, locuitorii Sectorului 1 pot depozita în faţa imobilului de domiciliu televizoarele, radiourile, frigiderele, maşinile de spălat sau alte echipamente electrocasnice vechi, care le ocupă inutil spaţiul în locuinţe. Toate deşeurile vor fi ridicate gratuit de firma Romprest. Echipamentele electrocasnice colectate sunt preluate în vederea tratării lor ecologice, valorificării şi reciclării în conformitate cu legislaţia europeană de mediu. În luna aprilie, campania de colectare a DEEE-urilor se va ține în prima duminică a lunii, decalajul fiind motivat de Sărbătorile Pascale.

Administrația locală a lansat, încă din martie 2008, un program de colectare gratuită a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice. Locuitorii Sectorului 1 s-au putut debarasa de aparatura nefolositoare: monitoare de calculator, televizoare, aparate de radio, frigidere, maşini de spălat etc.

 

DailyBusiness
Dani Oțil dă lovitura cu o nouă afacere, în 2025. Cât costă un abonament la studioul său de yoga și pilates
Spynews
Rețetă de burgeri din cartofi și cașcaval. Alternativa perfectă pentru înlocuirea cărnii
Bzi.ro
Andra a avut parte de o surpriză neașteptată în Canada! Ce a făcut un mare campion
Fanatik.ro
Pune un bol cu sare pe calorifer și vei observa cum starea de sănătate ți se va îmbunătăți. Trebuie să apelezi la acest truc iarna
Capital.ro
Final pentru Călin Georgescu. Va fi înlocuit. I se pregătește lovitură de grație
Playtech.ro
Detaliul de la termostat care îţi asigură căldura în casă, dar şi facturi mai mici. Secretul centralelor termice de apartament
DailyBusiness
Ajutor de la stat pentru părinții nou-născuților în 2025. Ce sume de bani primești în primii ani de viață ai copilului
Adevarul
Un antrenor abuzator se iubește în taină cu o campioană din tenis: fără mine, culegeai cartofi în Rusia
wowbiz.ro
Alina Sorescu, șocată de discuția dintre Alex Ciucu și mama lui: „O să ajungă ca Mădălina Manole”
Spynews
10 fructe bogate în fibre, care te ajută să slăbești. Ce alte beneficii au pentru sănătate
Spynews
De ce nu ar putea Mihai Petre să fie concurent la Te cunosc de undeva! Juratul a dezvăluit ce frici ar avea: ”Nu mă simt stăpân”
Evz.ro
Val de seisme în lume. Scenariul sumbru al oamenilor de știință
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. El are 72 de ani, ea doar 24. Milionarul nu mai are nicio jenă și se afișează cu ea peste tot
kanald.ro
Câți copii are Crin Antonescu! Uite cât de frumoasă este fiica politicianului și ce meserie are
Cancan.ro
Mihaela Rădulescu, reacție bizară după ce a fost înșelată de Felix: ”În universul nostru…”
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Adio, Călin Georgescu! Dezvăluirea care îl îngroapă definitiv. Legături cu temutul GRU
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Vicecampioana olimpică și-a arătat tatuajele și piercing-ul dintr-o zonă delicată
stirilekanald.ro
Cum s-a petrecut, de fapt, tragedia din Mureș? Surioarele de 2 și 3 ani, care au căzut în apa înghețată a unui bazin de acumulare, au murit la spital
substantial.ro
Klaus Iohannis nu va primi vila de lux din Aviatorilor după încheierea mandatului
MediaFlux
Dorin COCOȘ, cu OUĂLE la VEDERE, se apucă de chiftele. Cum a îmbătrânit fostul soț al Elenei Udrea
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine a pierdut un cangur alb în București?