Şedinţă CGMB: Administrarea parcajelor, a cimitirelor şi a fondului imobiliar, delegată companiilor municipale

Serviciile publice de administrare a parcajelor, a cimitirelor şi a fondului imobiliar aflat în proprietatea Capitalei urmează să fie delegate unor companii municipale, conform unor proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei din 27 august a CGMB.
Iulian Tudor
22 aug. 2019, 08:48
Şedinţă CGMB: Administrarea parcajelor, a cimitirelor şi a fondului imobiliar, delegată companiilor municipale

Durata fiecărui contract este de cinci ani, fiind posibilă prelungirea. Contractele vor putea fi reziliate, dacă delegatul încalcă în mod grav sau repetat clauzele.

Autoritatea municipală va avea dreptul de a inspecta bunurile aferente prestării serviciului şi respectarea clauzelor de administrare, dar şi să aprobe structura şi ajustarea/modificarea tarifelor, la propunerea companiei municipale. De asemenea, va putea să solicite informaţii privind nivelul şi calitatea serviciului prestat şi să monitorizeze îndeplinirea obligaţiilor contractuale. Contractele mai prevăd posibilitatea de a stabili strategii de dezvoltare sau aplicarea de penalităţi în caz de executare cu întârziere sau neexecutarea obligaţiilor contractuale de către delegat.

Mai exact, cele şase proiecte de hotărâre prevăd:

* Gestiunea serviciului public de administrare a parcajelor aparţinând domeniului public şi/sau domeniului privat al Municipiului Bucureşti va fi delegată către Compania Municipală Parking Bucureşti.

Această companie va avea obligaţia de plăti delegatarului (autoritatea municipală) o redevenţă de 1% din încasările taxei de parcare aferente locurilor de parcare. Conform anexelor, este vorba de un număr de 234 de parcaje. Totodată, este prevăzut un plan de investiţii pe cinci ani, cu o valoare de 58 de milioane de lei, care prevede amenajarea a 300 de parcometre; dispecerat cu videowall (patru ecrane) şi echipamente pentru reţea şi telecomunicaţii; software pentru parcometre; amenajarea a 16 parcări închise cu barieră; 300 de camere video.

* Gestiunea serviciului public de administrare a cimitirelor şi crematoriilor umane din componenţa serviciilor de administrare a domeniului public şi privat de interes local din Bucureşti va fi delegată către Compania Municipală Cimitire.

Compania va plăti delegatarului o redevenţă de 10% din cifra anuală de afaceri.

* Gestiunea serviciilor de administrare a fondului imobiliar aflat în proprietatea municipiului Bucureşti şi/sau în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (domeniul privat al statului) va fi delegată către Compania Municipală Imobiliara.

Delegatarul va plăti companiei lunar echivalentul unui procent de 50% din valoarea chiriilor încasate şi virate delegatarului, la care se va adăuga un comision de 10% din încasarea ratelor din vânzarea imobilelor/taxelor de concesiune din contractele încheiate, 50% din recuperarea debitelor la contractele de închiriere.

Totodată, compania va plăti autorităţii municipale o redevenţă de 10% din profitul anual realizat.

* Gestiunea serviciului public de administrare a domeniului public şi privat privind activităţile de întreţinere a arborilor şi spaţiilor verzi aflate în patrimoniul public şi privat al Capitalei va fi delegată către Compania Municipală Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde Bucureşti S.A.

Compania va plăti o redevenţă de 10% din profitul anual realizat. Totodată, autoritatea municipală va transfera delegatului sumele necesare realizării investiţiilor.

* Serviciul public de administrare a domeniului public şi privat privind activităţile de amenajare şi întreţinere a parcurilor şi grădinilor din Bucureşti va fi delegat către Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti S.A.

Compania va plăti delegatarului o redevenţă de 10% din profitul anual realizat.

* De asemenea, urmează să fie încheiat un act adiţional la contractul de delegare a gestiunii serviciului public de interes local privind obiectivele sportive aparţinând domeniului public şi privat al Capitalei către Compania Municipală Sport pentru Toţi.

Pentru fiecare an contractual, delegatul va plăti delegatarului o redevenţă de 10% din profitul net anual realizat.

Companiei îi va fi delegată gestiunea a patru terenuri de baschet, unul de minigolf şi un skate park (în Parcul Tineretului); două terenuri de skate park şi două de baschet în Parcul Herăstrău; două terenuri de baschet în Parcul Izvor; un teren de baschet în Parcul Circului; un teren de fotbal, unul de baschet/tenis, unul de baschet şi şase de tenis în Complexul Sportiv Lia Manoliu; un teren de fotbal pe Ion Sahighian nr. 6.

Proiectele au fost elaborate după ce în şedinţa de 31 iulie Consiliul General al Capitalei a aprobat confirmarea înfiinţării a 20 de companii municipale. Anterior, pe 22 noiembrie 2018, Curtea de Apel Bucureşti hotărâse anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale, deoarece au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri şi nu cu votul a două treimi. Ulterior, Codul administrativ a fost modificat, astfel că a devenit posibilă adoptarea unor astfel de hotărâri cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri.

DailyBusiness
Ambulanța București a primit mii de solicitări în ultimele zile. Alis Grasu, managerul SABIF: „S-ar putea să înceapă să crească”
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Cum s-a pozat Dana Budeanu de Crăciun: Vedeta a apărut într-o ipostază extrem de provocatoare! – FOTO
Fanatik.ro
Ce se plantează, de fapt, în luna ianuarie. Abia atunci o să ai o recoltă frumoasă. Toți românii care stau la curte trebuie să știe
Capital.ro
Simona Halep a luat decizia. A anunțat oficial în urmă cu puțin timp: Nu este ceea ce mi-aș fi dorit...
Playtech.ro
Ce preparate au mâncat deținuții din închisorile din România în prima zi de Crăciun. Regim special pentru diabetici
DailyBusiness
Fructul-minune, care scade riscul de infarct cu 32%! Ar putea fi secretul unei inimi sănătoase
Adevarul
Al Jazeera: Rusia ar putea planifica un atac cu „steagul fals” asupra Moldovei
wowbiz.ro
Mii de euro de la stat pentru tinerii care vor deveni părinți! Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Furtuna de zăpadă a făcut ravagii. Imagini apocalitpice. Sute de mii de oameni, fără curent electric
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Pensiile românilor se indexează de la 1 ianuarie 2025! Cum poți vedea dacă ți se majorează pensia
Cancan.ro
Vești PROASTE pentru românii care petrec Crăciunul pe Valea Prahovei! Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Tragedie în lumea filmului. Familia a anunțat vestea în lacrimi: Inimile noastre sunt frânte
StirileBZI
Ce mănâncă europenii de Crăciun. Cele mai neobișnuite tradiții culinare
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Au ars de vii în a doua zi de Crăciun, după ce autoturismul le-a luat foc la impactul cu o cisternă. Autoritățile nu știu, încă, numărul morților
substantial.ro
Opt răniți într-un atac asupra orașului Nikopol din Ucraina
MediaFlux
SE ÎNCHID punctele de FRONTIERĂ! DECIZIA ROMÂNIEI din 1 ianuarie 2025
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Solidaritate cu soția lui Petre Daea? „Pentru multe femei, Crăciunul e o luptă cu frica şi cu tăcerea; nimeni nu trebuie să trăiască în teamă” (ANES)