Şedinţă de guvern la Cotroceni. Președintele României, Klaus Iohannis, va avea vineri, 8 ianuarie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu premierul Cîţu şi mai mulţi miniştri ai PNL, anunţă Administraţia Prezidenţială.
La discuţiile cu preşedinte vor participa prim-ministrul României, Florin Cîțu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.
Este a treia zi consecutivă în care Klaus Iohannis are „şedinţă de guvern la Cotroceni” discută cu reprezentanţii Cabinetului Cîţu , după o şedinţă cu liderii coaliţiei şi una cu miniştrii USR.
Klaus Iohannis, întâlnire de urgenţă cu premierul şi mai mulţi miniştri din Guvernul Cîţu
Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, tot la Palatul Cotroceni, cu premierul Florin Cîţu, cu videpremierul Dan Barna şi cu miniştrii USR -PLUS.
Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, spune că preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, joi, miniştrilor USR PLUS să îşi „asume curajos reforme”.
Ce amai mare problemă a Guvernului este acum finalizarea bugetului pentru 2021. Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul propune ca bugetul pentru acest an să intre în procedură în Parlament pe 4 februarie, pentru a fi aprobat. El a adăugat că a avut mai multe solicitări către miniştrii şi anume să prezinte toate actele normative în vigoare cu impact bugetar pentru a vedea care pot fi puse în aplicare.
Şeful Executivului a mai cerut miniştrilor să prezinte proiectele de investiţii pentru a vedea care să fie finanţate prioritar, preferabil în mare parte din fonduri europene pentru a nu fi pusă presiune asupra bugetului pe 2021. Prim-ministrul a mai afirmat că încă de anul trecut a precizat că nu va fi modificat Codul fiscal şi că nu se va umba la taxe, iar ţina clară a deficitului bugetar este de sub 3% până în 2024.