„În cadrul şedinţei s-a constatat încetarea de drept a hotărârilor Municipiului Buucreşti şi s-a aprobat schimnbarea unor scenarii pentru unităţile de învăţământ. 15 unităţi de învăţămmânt a trecut în scenariul roşu şi trei în scenariul galben”, au spus reprezentanţii Comitetul Municipiului Bucureşti.
Reprezentanţii din HoReCa vor putea lua parte la şedinţele Comitetului pentru situaţii de urgenţă, dar fără drept de vot. Orice şedinţă care are ca subiect soarta lor, va fi în prezenţa reprezentanţilor acestor entităţi.
„S-a convenit de asemenea ca Asociaţia Patronală a HoReCa din România să fie doar invitată la deciziile Comitetului Municipiului Bucreşti pentru Situaţii de Urgenţă. Nu vor participa la vot dar vor fi invitate punctual în şedinţe. Hotărârea 19 a fost anulată. Aici era vorba despre activitatea din restaurante, cafenele. Activitatea restaurantelor şi cafenelelor se face în condiţiile legii şi cu respeectarea strictă a măsurilor de distanţare socială”, a declarat Mariana Stancu Țipișcă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bucureşti.
Rata de infectare a rămas la 2,82 în ciuda faptului că numărul cazurilor de coronavirus a crescut în Capitală. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat încă777 de cazuri de coronavirus în Bucureşti. Cu o zi în urmă s-au înregistrat 669 cazuri și rata de infectare a fost tot de 2,82 cazuri la mia de locuitori.
Rata de incidenţă a rămas tot aceeaşi din cauza politicii stabilite de autoritoţile sanitare. Astfel, direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București calculează zilnic, pentru fiecare localitate din zona de competență, incidența cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile și prezintă comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență, analiza rezultată în cel mult 24 de ore de la data constatării atingerii limitelor stabilite în prezenta hotărâre.
La stabilirea incidenței la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile nu se iau în considerare focarele din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, inclusiv căminele, internatele și spitalele.
O nouă informapre făcută de Grupul de Comunicare Strategică arată că rata de incidenţă este de fapt de 2.89, ceea ce este în contradictoriu cu declaraţiile făcute de purtătorul de cuvânt al Capitalei.