Președintele României, Klaus Iohannis, se întâlnește joi într-o ședință cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Palatul Cotroceni, conform Administrației Prezidențiale.
Ședința cu șeful statului și Sorin Cîmpeanu e programată să aibă loc la ora 14.
Joi încep în țară conferințele tematice/webinariile din cadrul campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare!”, organizate de Ministerul Educației în parteneriat cu Consiliul Național al Rectorilor, Federația Națională Sindicală Alma Mater, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți si Organizatia ,,Salvati Copiii”.
La aceste evenimente vor participa reprezentații tuturor unităților și instituțiilor de învățământ. Formatul conferințelor va fi de tip mixt, prin participare fizică și online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de COVID-19. Secretarii de stat din Ministerul Educatiei vor fi sustinuți în prezentarea campaniei, în fiecare județ, de specialiști în domeniul medical/epidemiologic, potrivit unui comunicat de presă.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit miercuri, într-o intervenţie telefonică la România TV, despre modificarea structurii anului şcolar.
„Revenim la normal. Asta înseamnă prezență fizică în toate școlile din România. Revenirea la normal înseamnă accelerarea procesului de recuperare a aceea ce s-a pierdut pe parcursul perioadei de predare online. Ministerul Educației a lansat azi campania „Vaccinare, testare pentru învățare”, o campanie prin care secretarii de stat vor fi prezenți timp de 3 săptămâni în toate județele și vor avea dezbateri cu toate școlile din județe.
Se vor discuta problemele precum susținerea reglementărilor pentru bursele școlare de la bugetul de stat, se va discuta din perspectiva pregătiririi cadrelor didactice pentru predarea online. se vor discuta nevoile de investiții în școlile românești. Avem prevăzute sume importante pentru acest lucru.
Lucrurile nu pot rămâne așa cum au fost până acum. Educația va beneficia de resurse conforme cu prioritatea pe care spunem cu toții că o are școala românească. Anul școlar viitor va trebui să se deruleze în așa fel încât să poată fi recuperate și pierderile din acest an școlar, motiv pentru care Ministerul Educației dorește extinderea programului de educație remedială cu anul școlar 2021 – 2022″, a explicat ministrul Educației.
Presupune extinderea anului școlar din 2022?
Nu. Extinderea programului național de ore de recuperare. asta nu înseamnă că anul va dura mai mult. Ordinul de ministru cu structura anului școlar 2021 – 2022 ste deja publicat, în urma consultărilor cu reprezentanții elevilor, profesorilor și părinților. Luăm în calcul extinderea duratei de școală începând cu anul școlar următor. E nevoie de predictibilitate.