Parlamentarii urmează să-şi exprime votul secret cu buletine asupra propunerilor pentru aceste funcţii, conform Agerpres.
Şedinţa va începe la ora 14.00 şi se va desfăşura în conformitate cu normele de siguranţă sanitară prevăzute de legislaţia în vigoare, urmând recomandările Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, precizează Camera Deputaţilor.
Astfel, accesul parlamentarilor se va face pe un traseu prestabilit şi marcat, utilizând ambele intrări aferente celor două instituţii. Aşezarea în sală se va face pe locurile marcate cu o bulină albă pe spătarul scaunelor, astfel încât să fie păstrată distanţa minimă de 1,5 m între participanţi.
Conform sursei citate, traseul de vot şi distribuirea buletinelor de vot în sala de plen a Camerei Deputaţilor se vor realiza pe un circuit comunicat în prealabil participanţilor. Exercitarea votului se va face pe grupuri parlamentare, conform înţelegerii liderilor de grup, după cum urmează: ora 14.15 – deputaţii neafiliaţi, ora 14.20 – grupul parlamentar al PMP, ora 14.25 – grupul parlamentar al minorităţilor naţionale, ora 14.30 – grupurile parlamentare ale UDMR, ora 14.40 – grupul parlamentar PRO Europa, ora 14.50 – grupurile parlamentare ale USR, ora 15.00 – grupurile parlamentare ale PNL şi ora 15.20 – grupurile parlamentare ale PSD.
În sala de plen vor fi prezenţi permanent chestorii care înmânează buletinele de vot şi secretarul de şedinţa care consemnează prezenţa parlamentarilor la vot. Pe durata prezenţei în Camera Deputaţilor, toate persoanele vor purta mască, mai precizează sursa citată.
Comisiile parlamentare de specialitate l-au avizat, marţi, pe Nicu Marcu pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru restul de mandat până în noiembrie 2023. De asemenea, Mircea Man a fost avizat în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, iar Marian Neacşu şi Valeriu-Andrei Steriu ca membri în Comitetul de reglementare al ANRE.
Totodată, Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au acordat, luni, după audiere, aviz favorabil celor şase candidaţi înscrişi pentru două funcţii de preşedinte de secţie în Consiliul Legislativ, aceştia fiind Toni Greblă, Mariana Moţ, Raluca Marinescu, Elena Diaconu, Eugenia Marin, Olimpia Louysse Răducu.
De asemenea, parlamentarii urmează să voteze mai multe modificări la Comisiile SRI şi SIE. Astfel, PSD l-a propus pe deputatul Eugen Bejinariu pentru funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii şi înlocuirea deputatului Marian Cucşa cu deputatul Mitică Marius Mărgărit în această comisie. În plus, PSD a propus înlocuirea din Comisia parlamentară pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe a deputatului Dorel Căprar, recent exclus din partid, cu deputatul Vlad Bontea.
Citeşte şi: Lia Olguţa Vasilescu şi-a anunţat candidatura la Primăria Craiovei