Ciolacu anunţă că sesizează CCR după desemnarea lui Orban ca premier şi că PSD nu va vota Guvernul: „Nu vrem să-i stricăm feng-shui-ul”

PSD pregăteşte noua mutare în razboiul cu preşedintele Klaus Iohannis. Social-democrații reuniţi în şedinţa Comitetului Executiv Naţional au decis ca cei doi preşedinţi ai celor două Camere ale Parlamentului să sesizeze CCR pe conflictul juridic legat de nominalizarea lui Ludovic Orban pentru a doua oară ca premier, a anunţat luni preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu. 
Romania TV
10 feb. 2020, 08:07
Ciolacu anunţă că sesizează CCR după desemnarea lui Orban ca premier şi că PSD nu va vota Guvernul:

„Am avut o şedinţă prelungită cu colegii din teritoriu, ne-am făcut strategia pentru această mascaradă cu propunerea prim-ministrului desemnat, prim-ministrul demis, nici noi nu ştim bine cum să ne adresăm domnului Orban în acest moment. Am stabilit depunerea sesizării de către preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului pe conflictul juridic de natură constituţională. Vom aştepta răspunsul Curţii, chiar dacă nu stopează demersul. Nu este pentru prima oară când Guvernul Orban vine cu anumite invenţii. Măcar suntem datori românilor ca aceste lucruri să nu se mai întâmple în viitor”, a declarat Marcel Ciolacu. 

El a precizat că PSD va aştepta răspunsul Curţii.

Ciolacu a mai precizat că programul audierii miniştrilor şi programul votului noului cabinet Orban vor fi stabilite marţi în Birourile permanente reunite ale Parlamentului.

„Miercuri, pe data de 19 (februarie – n.r.), vom avea un Comitet executiv (al PSD – n.r.) şi vom stabili strategia din ziua votului. Mâine (marţi – n.r.) va fi convocat Biroul permanent reunit şi se va face programul de audieri şi programul votului. Vom respecta litera legii, a Constituţiei şi Regulamentul plenurilor reunite cu privire la desemnarea primului ministru. Chiar dacă este o mascaradă, noi ne menţinem consecvenţi şi vom respecta legea”, a declarat Ciolacu.

„Trebuie sa audiem miniştrii, am înteles ca sunt aceiaşi. La cate tâmpenii au făcut, sigur o să fie distractiv”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a anunţat că parlamentarii PSD nu vor vota Guvernul Orban, guvern „pe care nu-l va vota nimeni”. „Nu vrem să-i stricăm feng-shui-ul”.

Citeşte şi: Lista miniştrilor Cabinetului Orban 2 şi Programul de Guvernare au fost înregistrate la Parlament

Ştirea iniţială:

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte luni, iar liderii social-democraţi urmează să decidă strategia pe care o vor urma în ceea ce priveşte învestirea noului Guvern Orban, precum şi stabilirea datei Congresului pentru alegerea noii conduceri a partidului.

„Înainte de toate vreau ca luni, când ne reunim toţi colegii din ţară, să avem o discuţie serioasă în ceea ce priveşte viitoarea strategie a PSD, să închidem discuţiile în ceea ce priveşte modificările la statutul PSD şi, nu în ultimul rând, să decidem data Congresului”, a spus Marcel Ciolacu, duminică, la Conferinţa extraordinară a PSD Bucureşti.

Acesta a menţionat că se va discuta şi despre sesizarea pe care urmează să o depună în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, către CCR, cu privire la desemnarea, pentru a doua oară, a lui Ludovic Orban în funcţia de premier de către preşedintele Klaus Iohannis.

„Va fi depusă cu certitudine mâine (sesizarea către CCR – n.r.). Un singur lucru o să invoc astăzi din această sesizare: domnul Orban este prim-ministrul desemnat din nou, el fiind prim-ministrul interimar, sau demis, a rămas interimar. Vă rog frumos să îmi spuneţi dumneavoastră ce forţă politică sau ce parlamentar a anunţat că va vota cu domnul Orban în Parlament? E o mascaradă. În aceeaşi şedinţă l-au propus prim-ministru să fie desemnat de către preşedintele României domnul Orban şi în aceeaşi şedinţă au hotărât, prin vot politic, că nu o să-l voteze. Să îmi explice şi mie cum văd ei această interpretare constituţională şi, mai ales, cum poţi să desemnezi o persoană pe care nimeni până acum nu a spus că o s-o voteze? Presupun că CCR o să ne lămurească”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă parlamentarii PSD vor boicota şedinţa în care va fi supus votului Guvernul Orban, Ciolacu a spus: „Dacă depunem sesizare, ca să fim consecvenţi, ar trebui să aşteptăm totuşi răspunsul, să vedem dacă este constituţional sau cineva a declanşat un conflict de natură juridică constituţională”.

 

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
Playtech.ro
Ce este INTERZIS să faci de Sfântul Ilie. E mare păcat, tradiția pe care nu trebuie să o încalce credincioșii
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
Filmul Netflix care a dat peste cap toate topurile. Politica aduce mulți bani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
A murit marele actor. Doliu în televiziune. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Marile companii aeriene americane au oprit zborurile din cauza problemelor de comunicații
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'