Şedinţă pentru Mona Pivniceru: Opt membri CSM au cerut un nou Plen

Opt membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au cerut convocarea în regim de urgenţă a şedinţei plenului pentru miercuri, la ora 17.00, după ce şedinţa programată dimineaţă a fost suspendată din lipsă de cvorum, informează România TV.
Romania TV
22 aug. 2012, 12:06
Şedinţă pentru Mona Pivniceru: Opt membri CSM au cerut un nou Plen

Mona Pivniceru şi alţi şapte membri ai CSM – Mircea Aron, Cristi Danileţ, Horaţius Dumbravă, Georgiana Iorgulescu, Adrian Neacşu, Alexandru Şerban şi Marius Tudoseu –  sunt cei care au solicitat convocarea în regim de urgenţă a unei noi şedinţe de Plen pentru miercuri, la ora 17.00.

Aceştia precizează că, potrivit articolului 27 alineatul 1 din Legea 317/2004, Consiliul Superior al Magistraturii se întruneşte în plen şi în secţii, la convocarea preşedintelui, a vicepreşedintelui sau a majorităţii membrilor plenului ori, după caz, ai secţiilor, scrie Mediafax.

„Astfel fiind, convocarea Plenului, pentru a satisface cerinţele legii, trebuie să fie semnată de un număr de cel puţin 10 membri CSM”, se arată în solicitarea celor opt membri CSM.

În conţinutul cererii se mai arată că, „văzând imposibilitatea constituirii cvorumului de şedinţă pentru Plenul Consiliului Superior al Magistraturii convocat astăzi, 22 august 2012, ora 10.00, având în vedere că şedinţa legal convocată nu s-a putut desfăşura din cauză că au fost prezenţi doar 14 membri, în condiţiile în care era nevoie de un cvorum minim de 15 membri CSM şi având în vedere chestiunile importante pe care Plenul trebuie să decidă pentru justiţie, printre care promovarea de judecători la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, concursul şi examenul de admiterela InstitutulNaţionalal Magistraturii şi cererea de demisie din funcţia de judecător a d-nei Mona Pivniceru”, se convoacă Plenul CSM pentru miercuri, ora 17.00.

Cerem şi celorlalţi membri CSM să conştientizeze importanţa pentru justiţie a deciziilor pe care urmează să le luăm şi să se alăture convocării şi realizării cvorumului Plenului CSM„, se mai arată în solicitarea acestora.

După suspendarea şedinţei de dimineaţă, CSM a anunţat că şedinţa plenului poate fi reluată şi miercuri, dacă pe parcursul zilei va fi îndeplinită condiţia de cvorum. În caz contrar, şedinţa va fi amânată pentru joi, cu respectarea calendarului de şedinţe publice anunţat şi cu menţinerea ordinii de zi.

Preşedintele CSM, Alina Ghica, a precizat că şedinţa Plenului Consiliului pentru joi a fost convocată pentru ora 9.00.

„Având în vedere că astăzi, 22 august, patru membrii CSM, din motive obiective, nu s-au prezentat la şedinţă iar un membru CSM este suspendat, la momentul actual nu este asigurat cvorumul prevăzut de lege pentru şedinţa de plen”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu, trei dintre membrii absenţi la şedinţa Plenului, respectiv Florentina Gavadia, Ana Lăbuş şi Bogdan Gabor, şi-au motivat absenţa prin probleme medicale grave în familie.

George Bălan este suspendat din funcţia de membru al CSM, iar Georgiana Isac este plecată în străinătate, fiind în concediu până în 26 august.

Şedinţa CSM, programată miercuri, la ora 10.00 şi în care ar fi trebuit să se ia act de demisia Monei Pivniceru din CSM şi din magistratură nu a mai avut loc din cauza lipsei de cvorum. 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Lidl aduce la raft de luni, 29 iulie 2024, produsele care au rupt norma printre români. Se vor vinde repejor
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Cum poți călători mai ieftin. Sfaturile specialiștilor și cele mai răspândite greșeli
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Eduard Ionescu – Victorie Spectaculoasă la JO Paris 2024 după Salvarea a Șase Mingi de Meci
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!