„Tot ceea ce obliga decizia instanţei a fost dus la îndeplinire de organele de administrare fiscală. Prejudiciul este în mare parte recuperat, urmând a li se conferi o destinaţie imobilelor în funcţie de decizia pe care o va lua guvernul”, a declarat preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ştefan Diaconu.
Întrebat ce intenţionează guvernul în cazul acestor imobile, şeful Fiscului a explicat că există mai multe variante. Una dintre ele este valorificarea prin vânzare a acestor imobile de către statul român care are calitatea de proprietar prin Administraţia Financiară a sectorului 1.
O altă variantă este conservarea bunurilor în vederea transmiterii lor altei instituţii publice în măsura în care există cerere în acest sens, pentru a le utiliza ca sedii, şi altă soluţie ar fi ca aceste bunuri să fie transmise unei instituţii specializate în deţinerea lor, cum este RAAPPS care, la rândul său, le poate vinde sau le poate închiria.
Preşedintele ANAF a estimat că guvernul va lua o decizie, cel mai probabil, la începutul anului viitor.
Conform sentinţei de condamnare a lui Dan Voiculescu, publicată de Curtea de Apel Bucureşti, lista bunurilor şi a sumelor de bani care trebuia confiscate pentru recuperarea prejudiciului creat prin privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare cuprinde:
– imobilul teren intravilan în suprafaţă de 29.220,03 mp (conform actului de proprietate şi în suprafaţă de 29.220,05 mp conform măsurătorilor ), situat în Bucureşti, sector 1, strada Garlei, nr. 1D, identificat cu nr. cadastral 220360 înscris în CF a municipiului Bucureşti, sector 1 cu nr. 220360 şi a construcţiilor aferente înscrise în aceeaşi carte funciară sub nr. cadastral 220360/C1 ( nr. CF vechi 62455, nr. cadastral vechi 4441/3) care vor trece în patrimoniul statului liber de orice sarcini.
– imobilul teren intravilan în suprafaţă de 4457 mp situat în Bucureşti, sector 1, strada Garlei, nr. 1B, identificat cu nr. cadastral 206097 înscris în CF a municipiului Bucureşti, sector 1 cu nr. 206097 ( nr. cadastral vechi 62453, nr. cadastral vechi 4441/1) care va trece în patrimoniul statului liber de orice sarcini.
Citeşte mai mult pe capital.ro