În cadrul şedinţei publice de marţi, 22 martie, CNA a autorizat noile studiouri din Complexul Expoziţional Romexpo (bulevardul Mărăşti, nr. 65-67, Bucureşti) ale televiziunilor Antena Internaţional şi Antena 3 (deţinute de societatea Antena 3 SA), Antena 1, Zu TV, Happy Channel (Antena TV Group SA), aceast pas reprezentând „o soluţie tranzitorie”, „soluţia finală” urmând să fie „implementată în luna septembrie” în Pipera, la Iride Business Park, conform declaraţiilor directorului general executiv al Antena Group, Sorin Alexandrescu.
Antena 3 şi Antena 1, emisie întreruptă temporar
Potrivit acestuia, spaţiul din Pipera nu e disponibil în momentul de faţă, dar va fi începând cu 29 aprilie:”Am crezut că putem găsi o soluţie, astfel încât să nu ajungem în această soluţie tranzitorie”, a spus Alexandrescu, referindu-se la mutarea sudiourilor şi a emiterii semnalului din Romexpo, adăugând că „faţă de acţiunea de evacuare a trebuit să găsim o soluţie de avarie”.
„În realitate e mult mai bun decât ce am avut noi în Bucureşti-Ploieşti, lăsând deoparte argumentele de ordin sentimental care ne leagă de acel spaţiu”, a susţinut directorul general executiv al Antena Group despre sediul din Pipera.
La Iride Business Park, Sorin Alexandrescu a afirmat că s-au contractat două structuri, una dintre ele având „7.000 de metri, pe trei etaje”.
„Locaţia va fi destinată exclusiv operaţiunilor de producţie şi emisie, reprezentând o clonă a sediului din Bucureşti – Ploieşti”, potrivit acestuia.
CNA a amânat decizia de autorizare a noilor studiouri ale Antenelor, de la Romexpo
Referitor la acţiunea de mutare a echipamentelor la Romexpo, acesta a spus că 100 de oameni au muncit, „astfel încât data de 24 martie să nu reprezinte întreruperea emisie” (un termen de judecată privind privind solicitarea ANAF în instanţă a evacuării sediilor Antena, n.r.).
Serviciul Licenţe şi Autorizări al CNA a efectuat o nouă inspecţie la sediul din Romexpo în cursul zilei de luni, 21 martie, şi a prezentat fotografiile cu echipamentele tehnice în şedinţa din 22 martie, aşa cum s-a hotărât în şedinţa anterioara (17 martie), când CNA a amânat luarea unei decizii din cauza unor nelămuriri privind dotarea tehnică a spaţiului de la Romexpo.
Constatând existenţa staţiei de emisie prin satelit şi că spaţiile închiriate, compartimentarea acestora, lista echipamentelor – corespund cu declaraţiile din dosarul de solicitare a deciziei de autorizare, CNA a aprobat în unanimitate autorizarea televiziunilor Antena 1, Antena 3, Antena Internaţional, Zu TV şi Happy Channel, care vor funcţiona provizoriu, pentru următoarea perioadă, de la Romexpo.
În aceeaşi şedinţă, CNA a aprobat modificarea structurii serviciului de programe pentru Antena Internaţional care a introdus 37,74% producţie proprie (care este producţia proprie realizată de Antena 3), a renunţat la 62% programe preluate de la Antena 1, Antena Stars, Antena 3.
Producţiile audiovizuale ale altor producători difuzate de Antena Internaţional rămân în continuare 24,26%, la fel şi programele retransmise (Antena 1, Antena Stars, Antena 3) – 38%.
Totodată, Zu TV măreşte cu un procent producţia proprie (de la 15 la 16%), însă renunţă la programele educative (1,6%), la cele culturale (2,4%) şi micşorează procentul programelor de informare, de la 3,5 la 1,8%.
De asemenea, tot în cadrul şedinţei de marţi CNA a prelungit, în unanimitate, licenţele pentru Radio 21 Zimnicea, deţinută de societatea Radio XXI SRL Bucureşti şi Radio Trinitas Iaşi, deţinută de Patriarhia Română.
Şedinţa publică a CNA de marţi, 22 martie, are loc cu cvorum minim – opt membri din cei 11 – fiind prezenţi următorii: Lorand Turos, Viorel-Vasile Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu (preşedintele CNA), Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu (vcepreşedintele CNA), Călin Cristea.