Liderul Portugaliei, în vârstă de 72 de ani, este asimptomatic şi s-a izolat în zona rezidenţială a palatului prezidenţial din Lisabona, au declarat serviciile sale într-un comunicat.
Campania electorală a celor şapte candidaţi înscrişi în cursa electorală, care a început oficial duminică, a fost deja redusă la minimum şi suspendată odată cu anunţul unei noi carantine menite să stopeze creşterea numărului de cazuri de infectpri.
Premierul țării, Antonio Costa, a indicat că guvernul socialist se pregăteşte să anunţe miercuri „ceva foarte asemănător cu prima carantină din martie”.
„Cred că nu există nicio alternativă la o carantină generală”, a avertizat şeful statului sâmbătă, în timpul unei dezbateri electorale, conform Agerpres.
Sondajele de opinie care indică câștigătorul primului scrutin spun că șeful statului are cele mai mari șanse de câștig, în absenţa unui candidat susţinut oficial de socialiştii aflaţi la putere.
Miercuri, şeful statului a petrecut câteva ore în „izolare preventivă” la aflarea veştii că un membru din anturajul său a fost testat pozitiv. În acel moment însă testul său a avut un rezultat negativ şi preşedintele Portugaliei nu a fost plasat în carantină deoarece contactul său cu persoana în cauză a fost considerat unul „cu risc scăzut”.
Până în momentul de față, în Portugalia, cazurile de coronavirus au ajuns la un bilanț total de 489,293. Au murit 7,925 de oameni până acum, iar 372,056 s-au vindecat.
La nivel mondial, numărul infectărilor a ajuns la peste 91 de milioane. Aproape 2 milioane de persoane au murit până acum și s-au vindecat în jur de 65 de milioane.
Cele mai afectate țări la nivel mondial sunt SUA și India, iar în ceea ce privește statele din Europa, Marea Britanie și Franța au înregistrat cel mai mare numărde infectări.
Citiți și Joe Biden a primit a doua doză de vaccin: „Sper să ajungă la oameni cât mai rapid”
Citiți și Boris Johnson avertizează că Marea Britanie se află în cel mai periculos moment al pandemiei