Laura Georgescu, la DNA: Procurorii au pus în mişcare acţiunea penală în dosarul meu, acum îl pot studia VIDEO

Președintele Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție în legătură cu dosarul în care este cercetată pentru abuz în serviciu și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Iulian Tudor
13 mai 2015, 08:48
Laura Georgescu, la DNA: Procurorii au pus în mişcare acţiunea penală în dosarul meu, acum îl pot studia VIDEO

Preşedinta CNA, Laura Georgescu, a declarat la ieşirea de la DNA că procurorii au pus în mişcare acţiunea penală în dosarul în care este cercetată pentru abuz în serviciu.

Georgescu a precizat că, potrivit prevederilor legale, de la momentul punerii în mişcare a acţiunii penale poate fi studiat dosarul de urmărire penală.

La intrare în sediul DNA, Laura Georgescu a respins acuzațiile procurorilor și a precizat că nu avea de ce să pună pe cineva să facă sesizări cu date false, în urma cărora au fost amendate mai multe posturi de televiziune.

„Nu aveam de ce să pun pe cineva să facă sesizări cu date de identificare false, dar cu conținut real, atâta vreme cât legea îmi dă voie să mă autosesizez. Conținutul întotdeauna a fost real și vă spun de ce: eu nu dau amenzi posturilor de una singură „, a arătat șefa CNA.

Ea a susținut că cele 25 de acte materiale invocate de procurori împotriva sa sunt sesizări, „fițuici, printuri de pe câmpul virtual ale CNA”.

Întrebată dacă există riscul să fie reținută, Georgescu a răspuns: „Nu știu, pot să m-aștept la orice”. De asemenea, ea s-a arătat nemulțumită și de sechestrul pus pe avere.

La DNA s-a prezentat și fostul deputat Viorel Hrebenciuc, care la intrare a precizat că este vorba de același dosar cu al Laurei Georgescu și în care este și el cercetat. La ieșire, el nu a vrut să facă declarații jurnaliștilor, rezumându-se să spună că procurorii nu i-au solicitat „nimic deosebit”.

DNA a informat luni că procurorii anticorupție au dispus o nouă extindere a urmăririi penale și luarea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor imobile și mobile în cazul președintei CNA, Laura Georgescu.

Procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată (câte 5 acte materiale), fiind a treia extindere a cercetărilor față de șefa CNA, după cele din 2 aprilie, respectiv 24 aprilie pentru fapte similare. În 5 septembrie 2014, DNA a anunțat că șefa CNA este urmărită penal pentru abuz în serviciu.

„În cauză s-a dispus luarea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor imobile și mobile, inclusiv asupra conturilor bancare, aparținând suspectei Georgescu Laura până la limita de 2.296.200 lei, sumă reprezentând valoarea cu care cinci posturi de televiziune s-au constituit până în acest moment drept parte civilă”, se arăta în comunicatul de luni al DNA.

Procurorii susțin că, în calitatea sa de președinte al CNA, Laura Georgescu a fost cea care a instigat în perioada 2013 — 2014, la întocmirea unor sesizări cu date nereale, în vederea înregistrării unor lucrări ce au intrat în analiza plenului CNA și care au fost soluționate prin sancționarea a 4 posturi de televiziune (5 sesizări nereale), altele decât cele referitoare la cele 7 posturi de televiziune care au făcut obiectul actelor de cercetare anterioare.

„După precedenta extindere a urmăririi penale (aspecte mediatizate la datele de 2 aprilie, respectiv 24 aprilie 2015), a continuat efectuarea cercetărilor. În acest context, un număr de 4 operatori TV sancționați ca urmare a demersurilor efectuate de președinta CNA, suspecta Georgescu Laura, în baza sesizărilor false realizate chiar la instigarea acesteia, au comunicat date utile anchetei. Printre datele comunicate de operatorii TV au fost identificate noi sesizări care conțineau date false, fiind promovate de Laura Georgescu și care au avut ca rezultat sancționarea acestora”, au constatat anchetatorii.

DNA susține că, în unele cazuri, sesizarea a fost redactată și înregistrată înainte ca emisiunea reclamată să fi avut loc.

„În final, luând în considerare și infracțiunile/starea de fapt mediatizate prin comunicatele 662 și 774 din 2 respectiv 24 aprilie 2015 și cele prezente, în sarcina suspectei Georgescu Laura s-a reținut săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu, din care una în formă continuată (25 acte materiale) și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată (25 acte materiale) — cu referire la sesizările falsificate care au stat la baza sancționării cu amendă a 11 posturi TV”, a mai precizat DNA.

În septembrie 2014, Laura Georgescu a fost la DNA, unde procurorii i-au comunicat că au început urmărirea penală pe numele său pentru abuz în serviciu, în dosarul în care sunt vizați Viorel Hrebenciuc, acuzat de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, și Gheorghe Ștefan, care controlează postul de televiziune Giga TV, pentru instigare la folosirea influenței.

Potrivit anchetatorilor, în cauză există elemente din care rezultă că, în urma exercitării necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu de către președinta CNA, Laura Georgescu, în mod nejustificat trei dintre membrii CNA care la ședința anterioară votaseră pentru retragerea licenței unui post TV, în ședința din 1 octombrie 2013 au votat în favoarea postului TV anterior sancționat.

Citeşte şi DNA a pus sechestru pe averea preşedintei Consiliului Naţional al Audiovizualului

DailyBusiness
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
Spynews
Ce este Gold Card, viza lansată de Donald Trump. De când va fi disponibil și cât costă cardul de aur
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Cu ce să cureți chiuveta din bucătărie ca să strălucească. Produsul pe care e musai să-l eviți
Capital.ro
Adevărul despre Elena Udrea și Băsescu. Ce au făcut departe de ochii tuturor: I-a dat pe...
Playtech.ro
Ce nu pot ține pe balcon românii care stau la bloc. Mulți ignoră un detaliu important, greșeala este taxată cu amendă
DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Adevarul
„Oamenii țipă șocați”. Povestea femeii cu cea mai lungă limbă din lume
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
Spynews
Șacalul și-a recunoscut crimele, după un an de negare! Răsturnare incredibilă de situație în dubla tragedie din Constanța
Evz.ro
Accident aviatic pe râul Hudson. Miracolul care a uimit lumea
Ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Cutremur în România, astăzi! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut seismul
Cancan.ro
Și-au desfăcut picioarele şi au înnebunit audienţa! Mădălina Ghenea, Ramona Olaru sau Loredana Chivu intră în acţiune: TOP 50 vedete jucăuşe şi provocatoare!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Cod Rutier 2025. Echipament obligatoriu în orice mașină. Toți șoferii trebuie să îl aibă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
„Te vei trezi fără inimă”: Cum a semănat Jack Spintecătorul teroare în București
Descoperire șocantă în casa unei rude de a lui Petre Roman
MediaFlux
Scad pensiile pentru sute de mii de pensionari! Instanța a decis. Lovitură pentru seniori
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
O farsă medievală cu urne moderne: ce ar fi trebuit să fie campania prezidențială și ce a ajuns