Șefa secției de Psihiatrie a fost reținută pentru cercetări provind suspiciunea de săvârșire a peste 140 de acte materiale de luare de mită, sumele primite fiind cuprinse între 50 și 600 de lei. Totodată, un asistent medical și un registrator medical din cadrul spitalului au fost plasați sub control judiciar, fiind cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, respectiv tăinuire.
Dosarul pornit de către procurorii argeșeni ar fi fost făcut după ce anghetatorii ar fi primit informații legate de presupusa șpagă primită de șefa secției de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești.
„Ca urmare a actelor de procedură penală efectuate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş, la delegarea şi sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş în data de 07.03.2024, acesta a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a unei inculpate, şefa Secţiei de Psihiatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, faţă de care se efectuează urmărirea penală cu privire la săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită. De asemenea în cauză a mai fost dispusă măsura controlului judiciar faţă de un asistent medical şi un registrator medical din cadrul aceleiaşi unităţi medicale, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, respectiv tăinuire”, anunţă vineri DGA.
Banii erau luați de șefa secției, dar nu rămâneau toți la ea, ci erau împărțiți cu alte cadre medicale. În dosarul în care aceasta a fost reținută pentru 24 de ore, mai este suspect un doctor, medic psihiatru, coleg cu ea. De asemenea, procurorii au emis ordonanțe de control judiciar pentru alte două persoane, un asistent medical și un registrator medical.
„În perioada mai-august 2023, inculpata ar fi primit, în biroul de lucru al acesteia situat în incinta Secţiei de Psihiatrie din cadrul S.J.U. Piteşti, în mai multe rânduri, de la pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani, în bancnote în cupiuri de la 50 la 500 de lei, precum şi bunuri, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu, fiind vorba de cel puţin 147 de acte materiale, privind sume individuale cuprinse între 50 de lei şi 600 de lei”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeș.