Potrivit Lumeajustitiei.ro, în acest dosar au existat audieri ale unor personaje cu nume grele din PDL, numai că apărătorii celor 39 de inculpaţi nu au avut habar de ele şi nu au fost anunţaţi. E vorba de declaraţiile făcute la DNA de către Anca Boagiu, Vasile Blaga, Mircea Toader şi Elena Udrea.
Potrivit avocaţilor, toţi cei patru nominalizaţi au fost audiaţi pe şest de către procurorii Papici şi Bocsan. Şi deşi „martori” au fost audiaţi după ce au intrat în DNA pe uşa din dos ca să evite să dea ochii cu presa, ei nu se regăsesc pe lista martorilor de la dosarul aflat acum la instanţă.
În momentul în care inculpaţii au cerut ca apărătorii lor să fie informaţi când urmează aceste audieri, mai-marii anchetatori ai DNA i-au persiflat şi le-au zis să stea în faţa parchetului de la primele ore ale dimineţii, în fiecare, zi, şi vor afla. Acest fapt a fost confirmat de mai mulţi avocaţi. Un singur apărător, av. Ion Panaitescu, a avut norocul de a se afla în sediul DNA şi să asiste la audierea fostului ministru al Transporturilor, Anca Boagiu.
Un alt avocat, apărătorul lui Laurenţiu Mironescu, Cătălin Dancu, a protestat public, printr-un comunicat de presă, împotriva acestei maniere de audiere „acoperită” făcută de fostul procuror şef secţie Lucian Papici şi colegul lui, Gheorghe Bocşan.
Senatorul Mircea Banias a confirmat, la rândul său, pentru Lumeajustitiei.ro, că aceste audieri au avut loc, însă apărătorul său nu a ştiut nimic de ele, cu toate că avocaţii au dreptul să participe la toate actele de urmărire penală. Cât despre prezenţa sa absolut întâmplătoare la audierea Ancăi Boagiu, avocatul Ion Panaitescu ne-a declarat că este una din amintirile cele mai greţoase, pentru că procurorul Bocşan o tot cocoloşea pe doamna ministru, folosind cuvinte care mai de care mai mieroase, iar când a vrut să-i pună şi el o întrebare, procurorul Bocşan s-a răstit la avocatul Panaitescu şi l-a ameninţat: „Poate vreţi să vă dau 50 de milioane amendă”.
Contactat de Lumeajustitiei.ro, senatorul Mircea Banias a confirmat că aceste audieri au avut loc, dar avocatul său nu a ştiut nimic.
„În primul rând, mă frapează că în preambulul rechizitoriului semnat de domnii Papici şi Bocşan, şi confirmat de însuşi Daniel Morar, se invocă un raport al Procurorului General al SUA din 1959… Apoi, tot în rechizitoriu au scris că, datorită faptului că eu am avut o contribuţie relativ diminuată, nu se impune arestarea. Apoi, mi-au dat interdicţie de a părăsi ţara şi această măsură mi s-a prelungit succesiv. L-am întrebat pe domnul Papici de ce mi se prelungeşte întruna interdicţia dacă au spus chiar ei că aş avea doar o contribuţie diminuată şi acesta mi-a răspuns: «Domnule senator, aţi văzut ce-a păţit Cătălin Voicu? Se poate şi mai rău!». La care avocatul meu a întrebat: «Îl ameninţaţi?». Şi domnul Papici a răspuns că nu e o ameninţare, e o situaţie care s-a întâmplat”, a spus Banias.
Avocatul Cătălin Dancu a cerut chiar procurorului şef al DNA, la acea dată, Daniel Morar, să-l scoată din dosar pe procurorul Papici. Solicitarea avocatului Dancu a fost făcută după ce Papici i-a respins cererea privind audierea deputatului PDL Mircea Toader şi a fostului ministru al Internelor Traian Igaş, precum şi efectuarea unor expertize audio, întrucât Laurenţiu Mironescu avea dubii cu privire la originalitatea înregistrărilor. Totuşi, în spatele uşilor închise ale DNA, l-a audiat pe PDL-istul Mircea Toader.