După afirmațiile făcute, acum toată lumea se întreabă de ce nu are șeful ANAF încredere în bănci și alege această variantă considerată de mulți ca fiind învechită.
Lucian Heiuș a explicat că, fiind parlamentar și știind că urmează o nouă campanie electorală, a început să pună „la saltea” bani cu care să își finanțeze campania, urmând ca sumele să fie recuperate de la stat.
„Eu am fost parlamentar 4 ani de zile, ca și mulți alți colegi, și știam că după 4 ani vei participa din nou la o competiție elecorală și trebuie să ai o sumă de bani pe care trebuie să ți-o pregătești și să ți-o pui la momentul respectiv și care ți se va da înapoi. Bineînțeles în acești 4 ani am pus niște bani deoparte an de an, cum spunem noi în Ardeal – am pus niște bani la sertar ca să îi ai pregătiți pentru ultimul an în care vei participa la această campanie electorală.
Sumele le-am ținut cash acasă. În fiecare an am pus undeva în jur la vreo 20-25 de mii de lei.., undeva la 5-6 mii de euro, pe care i-am strâns în decursul anilor, știind că în ultimul an vei participa la o campani electorală”, a declarat Lucian Heiuș pentru Realitatea Plus.
Întrebat dacă a strâns 130 de mii de lei cash acasă, Lucian Heiuș a explicat: „Nu chiar atâta. După 3 ani de zile aveam 60 de mii de lei și în ultimul an am pus diferența”.
Citește și Peste jumătate de milion de români au venituri nedeclarate. ANAF a intensificat controalele