„Ar trebui să definim ce înseamnă ambulanţă. Se referă la un vehicul folosit pentru intervenții de urgenţă. În cazul de acum… intervenţia mi s-a părut stângace şi clar neprofesionistă. Dacă aşa este, nu e treaba mea să fac anchetă. Dacă nu era cu echipajul la maşină e o greşeală. Sunt reguli stabilite deja, accesul este permis de arbitrul de centru şi se cere ajutorul care e la stadion ca să dea asistenţă de urgenţă pe teren„, a declarat Cristian Grasu, la Digi 24.
Citeşte şi Decizie de ultimă oră a LPF: TOATE meciurile programate în acest weekend în Liga 1 au fost amânate
De asemenea, șeful Asociației Serviciilor de Ambulanță din România a precizat că manevrele de prim ajutor pot fi acordate de oricine, dar a spus că nu a văzut compresii toracice în cazul fotbalistului de la Dinamo.
Citeşte şi Ofiţerii de la Omoruri au deschis dosar penal în cazul morţii lui Patrick Ekeng
„Manevrele de prim ajutor le poate face oricine. Serviciile de ambulanţă promovează cunoaşterea măsurilor de bază. Se pot aplica fără medicamente, cu mâinile goale, câştigă timp pentru profesionişti. E vorba de a şti foarte clar ce ai de făcut.
Pacientul trebuie evaluat şi când e vorba de stop cardiorespirator, trebuie să începi măsurile de bază imediat şi nu trebuie să pierzi timp. Nu poţi întrerupe compresiile toracice mai mult de 10 secunde, scad şansele de supraviețuire. Eu nu am văzut acolo compresii toracice„, a mai spus medicul Cristian Grasu.