Christophe Mittleberger, cel care a preluat conducerea mărcii pe cea mai mare piață din Europa, Germania, a declarat în presa locală că nu poate comunica planurile privind strategia mărcii pe următorii 10 ani, dar a atras atenția spunând că gama formată din Sandero, Jogger, Duster, Spring și, în curând Bigster, acoperă cele mai importante variante de propulsie.
Mittlberger a amintit de propulsia electrică, acoperită cu Spring, la GPL, prezent pe toată gama, și, în scurt timp, hibrid, cu Jogger. În același timp Mittleberger spune că „ce lipsește de la Dacia este un Twingo, un Duster pentru cei sub 50 de ani, un smart SUH (Sport Utility Hatchback) ca o alternativă la amestecul de hatchbackuri din clasa Golf, care dispare”. Mittleberger a confirmat că, după Jogger, care se lansează în această perioadă, urmează Bigster în 2024, care „vor face gama mai atractivă”. El a mai spus că „există numeroase alte segmente, dar nu ne străduim să acoperim toate grupurile de clienți”.
Citeşte şi: Dacia Duster Extreme SE, o ediţie specială disponibilă din ianuarie 2022
În ce privește digitalizarea mărcii, șeful Dacia din Germania a subliniat că, în acest moment, marca se concentrează pe canalele digitale, atât pentru clienți, cât și pentru comunicare. „Peste jumătate din comunicarea noastră în 2022 va fi digitală”. În plus, clienții au deja aplicația MyDacia, garajul virtual, planificator digital de mentenanță, dar și alte servicii digitale pentru deținătorii de Spring.
Marca Dacia a început să genereze tot mai multă efervescență în Germania, odată cu lansarea noilor sale modele, în ultimii doi ani. După Sandero, a urmat prima mașină electrică, Spring, iar acum vine rândul lui Jogger, un autoturism de familie cu șapte locuri. Jurnaliștii germani sunt atenți la ce se întâmplă cu marca românească, după cum reiese din Automobilwoche, una dintre cele mai puternice publicații de specialitate din Europa.
„Dacia domină segmentul entry-level sensibil la preț, care nu mai este atractiv suficient de atractiv pentru japonezi sau coreeni, și chiar chinezii îl evită cu mașinile lor ieftine care sunt aproape neexportabile”, scriu cei de la Automobilwoche, citaţi de Profit.ro. „Un singur brand ieftin înoată cu succes împotriva curentului: Dacia, subsidiara din România a Renault, care a scris un capitol de succes după altul, până în 2019, cu sloganul «Mai puțini bani pentru mai multă mașină»”.