Şeful DIICOT Alba Iulia: Decizia CSM de a-mi apăra reputaţia este pozitivă şi întemeiată

Şeful DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan, a declarat, joi, că decizia CSM de a-i apăra reputaţia după ce Traian Berbeceanu l-a acuzat de şantaj şi "fabricarea" dosarului în care este cercetat este "pozitivă şi întemeiată", dar a refuzat să comenteze afirmaţiile fostului şef al BCCO Alba.
Filip Stan
21 nov. 2013, 15:38
Şeful DIICOT Alba Iulia: Decizia CSM de a-mi apăra reputaţia este pozitivă şi întemeiată

Ioan Mureşan a declarat, joi, într-o conferinţă de presă comună a conducerilor DIICOT Alba Iulia şi a BCCO Alba Iulia, că apărarea reputaţiei sale de către CSM, după acuzaţiile fostului şef al BCCO Alba Iulia Traian Berbeceanu, este o decizie luată la solicitarea sa şi a apreciat-o drept „pozitivă” şi „întemeiată”.

Apărarea reputaţiei este decizia CSM. Bineînţeles că este pronunţată la solicitatea noastră referiror la anumite emisiuni apărute în mass media. Normal că o apreciez pozitivă şi consider că este întemeiată„, a declarat Mureşan, potrivit Mediafax.

El nu a dorit să comenteze acuzaţiile care i se aduc în scrisoarea ce i-a fost atribuită comisarului şef Traian Berbeceanu şi apărută imediat după arestarea acestuia, precizând că fiecare instituţie a statului trebuie să-şi facă datoria.

„Nu fac niciun comentariu cu privire la aceste lucruri. Ele sunt verificate legal de către inspecţia CSM-ului şi, aşa cum deduc şi eu din presă şi din altele, şi de către autorităţile statului care sunt competente. Alte comentarii nu fac. Nu suntem îndrituiţi să facem aşa ceva. Fiecare instituţie a statului trebuie să-şi facă datoria”, a mai spus Mureşan.

Întrebat cum comentează acuzaţiile lansate de persoanele cercetate în dosarul Traian Berbeceanu privind presiunile pe care le-ar fi făcut asupra lor pentru a da declaraţii împotriva lui Berbeceanu, Ioan Mureşan a afirmat că nu comentează declaraţia niciunui inculpat.

VEZI ŞI Proteste la Bucureşti. Sindicatul Poliţiştilor cere eliberarea lui Traian Berbeceanu

El a adăugat că, în prezent, cauza în care este cercetat fostul şef al BCCO Alba Iulia comisarul şef Traian Berbeceanu se află la structura centrală a DIICOT, unde va fi soluţionată.

„Cauza a ajuns la structura centrală şi este soluţionată acolo. Cred că în prezent este un lucru bun. Şi, pe de altă parte, nu cred că este firesc ca oricare procuror, nu vorbim de cauza în sine, oricare procuror, dacă cineva vine şi face o sesizare sau o plângere mai mult sau mai puţin formală sau reală, să trebuiască să se abţină. Anumite persoane, poliţişti, procurori, judecători, nu ar putea să mai soluţioneze niciodată o cauză, dacă cuiva nu-i place de el”, a mai spus Mureşan.

Întrebat despre „războiul” dintre BCCO şi DIICOT în Alba, Mureşan a răspuns că instituţiile au colaborat şi colaborează foarte bine şi îşi fac datoria.

„De război s-a discutat în mass-media. Nu pot să comentez aşa ceva. Pot să vă spun doar că există o colaborare foarte bună cu BCCO, considerăm că BCCO este instrumentul sau instituţia principală a statului cu care DIICOT trebuie să lucreze. Lucru care s-a întâmplat şi se va întâmpla şi în continuare. Celelalte aspecte, afirmaţiile nu-mi aparţin, nu mi le însuşesc, nu am de ce. Fiecare răspunde pentru afirmaţiile făcute. O spun şi o repet: s-a lucrat foarte bine cu instituţia BCCO şi în prezent se lucrează foarte bine şi mult mai bine şi veţi vedea că vor fi rezultate. Este un mesaj pentru cetăţeni să înţeleagă că ne facem datoria şi nu există o fractură sau o ruptură între instituţiile statului cu atribuţii în acest domeniu”, a afirmat şeful DIICOT Alba Iulia.

CITEŞTE ŞI Comisarul Traian Berbeceanu a transmis un mesaj din închisoare. Vezi ce a scris

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, marţi, să îi apere reputaţia procurorului-şef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan, după ce fostul şef al BCCO Alba Traian Berbeceanu l-a acuzat de şantaj şi „fabricarea” dosarului în care este cercetat. Această decizie a fost luată în urma analizării Raportului Inspecţiei Judiciare.

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Ikea retrage un anumit produs din motive de siguranță. Există riscul de incendiu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se modifică vârsta de pensionare: La ce vârstă vor putea ieși femeile la pensie în 2024
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Ministrul Energiei convocă ședință cu producătorii de energie pentru a discuta despre investiții și stocare
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'